Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Özel: "Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Şirketlerinde yaşanan makam aracı lüksü halen devam etmektedir"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Özel bugün bir basın açıklaması yaptı. Özel'in oldukça ilginç bir konuya dikkat çektiği açıklamasını aynen yayınlıyoruz;

İTİBARDAN TASARRUF OLMAYACAĞI GİBİ  MAKAM ARACI MERCEDES’SİZ OLMAZ (!)

Son bir haftadır Bursa kamuoyu Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın makam aracını konuşuyor. Büyükşehir Meclisinin dün yapılan Eylül ayı 2. Oturumunda Sayın Başkan, çıkan bu haberlerden oldukça rahatsız olduğunu ifade ederken, Belediyenin floresanların da bile değişiklik yaptığını kendisinin çok tasarruflu ve iktisatlı biri olduğunu, yapmış olduğu açıklamalarla ifade etti.

Hâlbuki bundan 10 ay önce göreve gelir gelmez; “Bir önceki Belediye Başkanının sipariş ettiği makam aracını iptal ediyorum, bundan sonra Büyükşehir de makam aracı saltanatına son veriyorum” dediğinde açıkçası umutlanmıştım. Bunun yanında yapmış olduğu bu açıklaması ile toplum önünde Sayın Altepe’yi hedef haline getirmiş, hakaretlere uğramasına sebep olmuş ve bu söylemi parti içi tartışmalara da vesile olmuştu. Gün geçtikçe ve tanıdıkça su ve ulaşım indirimi gibi, bu makam araçlarında ki tasarruf uygulamasının da sadece popülist icraatlarından biri olduğunu maalesef üzülerek gördüm.

Malumunuz Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak özellikle kamuda kemer sıkma dönemini başlatarak öncelikle Belediyelerin tasarruf önlemleri almasını önemle istemişti. Hatta 2018 yılının ilk aylarında Bursa Büyükşehir Belediyesinin 11 Büyük Projesi bu kapsamda tamamen iptal edilmişti.

ERDOĞAN: “LÜKSTEN KESİNLİKLE UZAK DURUN.”

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ise, Belediye başkanlarına, halkın tepkisini çeken her türlü davranıştan, şatafattan ve lüksten kesinlikle uzak durma uyarısı yapmıştı.

T.C. Devletinin en başında ki yetkililerinin tüm bu söylemlerine rağmen Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aktaş, itibarda tasarruf olmaz diyerek, eski iki makam aracını satarak, şahsının kullanımı için yaklaşık 900.000,00 TL ye 2016 model Mercedes S 350 BlueTEC 4 Matic makam aracı satın aldı. Büyükşehir meclisinde kendini haklı çıkarmak için de, bu satın alma işini oldukça savundu. Ankara’ya ayda en az iki kez yolculuk ettiğini, sağlıklı gidemediğini, yolda kaldığını, bu araca ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Bu harcamayı, Bursa Büyükşehir Belediyesinin şuan Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biri olduğunu, Bursa’da yaşayan tüm vatandaşların bildiği halde yaptı. Lüks makam aracının savurganlık olduğu herkesin malumudur. Halbuki bir çok işadamı ya da üst düzey yönetici sadece Ankara’ya değil, Türkiye’nin dört bir tarafına yolculuk yapıyor ayda binlerce km yol kat ediyor. Bu yolculuklarını da 150-200 Binlik araçlarla da son derece sağlıklı bir şekilde yapabiliyorlar. Sayın Aktaş tarafından yapılan yaklaşık 900.000,00 TL lik harcama ile vatandaşın 700,000.00 TL si sırf zevk araç için çarçur edilmiştir. Halbuki bu 700.000,00 TL ile yüzlerce ihtiyaç sahibi öğrenciye burs verilebilir ya da Belediyenin borçları kapatılabilirdi.
 

237 SAYILI TAŞIT KANUNUNA MUHALEFET EDİLİYOR.

Yapmış olduğum araştırmalar sonrası aslında tartışılması gereken bir diğer konu Büyükşehir Belediye Başkanının 237 sayılı Taşıt Kanunu’na aykırı hareket etmesidir. Bakanlar Kurulu kararı ile Taşıt Kanununda kullanılması gereken makam araçlarının şartları açık bir şekilde ifade edilmiş iken bu kanuna uymayarak kötü bir örnek olunduğu ortadadır. (http://www.bumko.gov.tr/TR,1093/bakanlar-kurulu-kararlari.html) Maalesef bu yüzden hiç de etik olmayan bir şekilde, alınan bu makam aracı Büyükşehir Belediyesi yerine BURULAŞ tarafından alınarak Taşıtlar Kanunu’nun sınırlamasının dışına çıkarılmaya çalışılmıştır. Belediye Başkanı her konuda Belediye mevzuatlarına uymakla yükümlüdür.

Ayrıca Belediye Şirketlerinde yaşanan makam aracı lüksünün halen devam ettiği ortadadır. Daha önce BURULAŞ müdürlerine aylık 1.500 TL ye kiralanan JETTA Marka araçların iptal edilip yerine yine müdürler için Atak Oto’dan aylık çok daha fazla fiyatla MEGANE marka araçların kiralandığını ve bu firmanın kimlerle bağlantılı olduğunu araştırmasının yerinde olacağını düşünüyorum.

Üstelik biz İYİ Parti Meclis Üyeleri olarak, yaşanan ekonomik sıkıntılar dolayısıyla Ağustos ayında yaptığımız mecliste önerge vererek, Büyükşehir Meclis üyelerinin seçim dönemi sonuna kadar alacağı hakkı huzur haklarımızın hazineye bağışlanması teklifini götürmüştük.

Ülkemizde bu ekonomik sorunlar yaşanırken, topyekûn tasarruf etmemiz gerektiği ortada iken, bu konuda üst düzey talimatlar gelmiş iken, şahsımın da görevli olmuş olduğu Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, herkese örnek olması gereken Belediye Başkanının böyle bir karara imza atmış olmasından dolayı açıkça utanç duyduğumu bildirmek istiyorum.

Velhasıl Bursa bunu hiç hak etmiyor…

Saygılarımla

Ercan ÖZEL

İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediyesi

Meclis Üyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.