Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a tepkiler büyüyor!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Temmuz ayı meclis toplantısında 30 Ağustos tartışmaları öne çıkmıştı.

İYİ Partili meclis üyeleri tarafından sözlü olarak gündeme getirilen ve CHP'li meclis üyelerinin de ısrarda bulunduğu "Kurban Bayramı için ücretsiz ulaşım" önerisinin içine "30 Ağustos Zafer Bayramı'nın da dahil edilmesinin"  talep edilmesinden sonra,  Başkan Aktaş;  “O zaman ormancılık gününü de tatil yapalım. 30 Ağustos, halkın genelini ilgilendiren bir bayram değildir” açıklamasında bulunmuş idi.

Başkan'ın bu yaklaşımı üzerine meclis toplantı salonunda kargaşa yaşanıldı. CHP’li ve İYİ Partili üyeler Aktaş’a tepki gösterdi. Yapılan tartışmalarla ilgili ortaya çıkan yeni görüntülerde Aktaş’ın “Hepiniz şov peşindesiniz” diyerek CHP’li bir üyeyi toplantı salonundan kovduğu da görüldü.

Toplantıda verilen aradan sonra  Başkan Alinur Aktaş görüş değiştirerek, "Kurban Bayramı ve 30 Ağustos'ta ulaşımın ücretsiz olması" önergesini meclis oylamasına sundu. Ve önerge, bu defa Ak Partili üyelerin de katılımıyla yani "oy birliğiyle" kabul edildi.

Başkan Aktaş'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı hakkındaki açıklaması, nihayetinde topluma da yayıldı ve kamu oyundan çok sert tepkiler aldı.

Özellikle sosyal medyada vatandaşın ciddi protestosuyla karşılaşan Başkan Aktaş, bazı basın araçları üzerinden yanlış anlaşıldığını açıklasa da, bir toplumsal yargılamanın karşısına çıkmış oldu. Sadece muhalif kanat değil, Ak Parti çevrelerinden de olumsuz tepkiler alan Başkan Aktaş'ın bu durumunu nasıl telafi edeceği merakla bekleniyor. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.