Wuhan’daki Gizli Laboratuvar’da Biyolojik Silah çalışmalarını sürdürürken, 2019 Sonbaharı’nda sızan ve sızdırılan Covid-19 dünyaya yayıldı. Bu salgını Ocak ayında Çin’li Doktor Li Wenliang durumun bir pandemi olduğunu açıklamasıyla Dünya Salgını öğrendi. Bu doktor da çalıştığı hastanede Covid’den öldü.

Dünyayı kandırmaya kalkan Çin Yönetimi, salgının hayvan pazarından bir yarasa alan kişiden başladığı yalanını yutturmaya kalktı. Başta dönemin ABD Başkanı Trump olmak üzere kimse inanmadı. Haziran 2020’de ise yaptığı basın toplantısında virüsün Çin’deki bu laboratuvar’dan yayınlandığını açıkladı.

Dünya’ya hastalık yayan Çin ise İlahi Adalet’e uğradı ve birdenbire patlayan Covid-19 ile karşı karşıya kaldı. Çinli doktorlara göre halkın 900 Milyonluk bölümünün virüsü kaptığı ve şimdiye kadar 60 binden fazla vatandaşın öldüğü açıklandı. Gerçek tehlike ise Çin'de yeni yılının kutlanacağı 21 Ocak’tan itibaren vakaların artacağı öngörülüyor. Sonuçta ise 1 milyondan fazla kişin ölebileceği öngörülüyor.

Dünya geneline göre Covid 671 milyon 461 bin 727 kişiye bulaştı. 6 Milyon 731 bin 137 kişi öldü. 642 Milyon 792 bin 428 kişi iyileşti. Çin üzerinde çalıştığı biyolojik silah ile kendi kendini hasta etti.

Çin’de koronavirüs vakaları 900 milyona ulaştı

Pekin Üniversitesi’ne göre 11 Ocak itibarıyla ülkede Covid-19 vakaları 900 milyona ulaştı. Artan vaka sayıları endişeye neden olurken, kısıtlamaların kalkması ile bu yıl ülkede toplam 2 milyar civarı seyahat yapılması bekleniyor.

Üniversitenin yürüttüğü araştırmaya göre ülkenin yüzde 64’ünde Koronavirüs tespit edildi. Ganksu bölgesinde nüfusun yüzde 91’inin enfekte olduğu düşünülüyor. Yunnan’da bu oran yüzde 84, Sanghay’da ise yüzde 80 olarak hesaplandı.

Çin’in önde gelen salgın hastalıklar uzmanı Zeng Guang, vakaların 23 Ocak’taki Çin yeni yılında en üst düzeye çıkmasının beklenildiğini açıkladı. Çin Hastalık Kontrol Merkezi’nin eski başkanı olan Guang, vaka sayısının 2-3 ay bu düzeyde sürmesinin öngörüldüğünü de ekledi.

Yüz milyonlarca Çinli, pandeminin başından bu yana ilk defa Çin yeni yılına memleketlerine gidecek.

Çin 2022 sonlarında sıfır Covid politikasını sonlandırırken günlük Covid istatistiklerini de yayımlamayı bıraktı. Fakat sağlık tesislerinin daha gelişmiş ve erişilebilir olduğu büyük kentlerde hastanelerin doluluk oranları son dönemde arttı. Sağlık hizmetlerine erişimleri daha az olan kırsal bölgelerdeki yaşlıların bu salgından daha kötü etkilenebileceği düşünülüyor. Çin’de koronavirüs vakaları 900 milyona ulaştı, 2 milyar seyahat yapılırsa neredeyse ülkede Covid’e yakalanmamış insan kalmayacak gibi duruyor.

Yeni yılda 2 milyar seyahat olacak

Çin’de 21 Ocak’ta başlayacak yeni yıl tatili, Covid öncesinde dünyanın en büyük kitlesel tatil seyahatlerine yol açıyordu. Covid önlemleri döneminde seyahatlerin kısıtlanmasından sonra bu yıl ülkede toplam 2 milyar civarı seyahat yapılması bekleniyor. Bu da yıllık orana vurulduğunda dünyanın en büyük insan göçü anlamına geliyor Pandeminin başından beri yurt dışı seyahatlerini, ülkeye girişte karantina zorunluluğuyla kısıtlayan Çin, bu önlemi de kaldırmıştı. Fakat çok sayıda ülke, Çin’de artan vakalar nedeniyle bu ülkeden seyahat edenlere test zorunluluğu getirdi.

Çin ise buna tepki olarak, test zorunluluğu getiren ülkelerden Çin’e gelecek kişilere aynı şartı koydu. Uluslararası sağlık uzmanları bu yıl Çin’de Covid nedeniyle yaklaşık 1 milyon kişinin ölebileceği uyarısında bulunuyor.

Biyolojik Silah yaparken insanlığa mikrop hediye eden Çin, bu olayı saklamak üzere de önlemler alıyor. İnsanlar inanmıyorlar…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.