Ukrayna-Rusya Savaşına şimdi de Armageddon Savaşı damga vurdu. Hıristiyanlık inancında önemli bir yer tutan ve Hıristiyanlarla – Müslümanlar arasında kıyamet zamanı yapılacak savaş, ABD Başkanı Biden’ın açıklamalarıyla yön değiştirdi. Şimdi savaş, Avrupa ve ABD ile Rusya arasında olabilir.

Biden, Vladimir Putin'in Ukrayna'daki savaşı kazanmak için taktik bir nükleer silah kullanması halinde dünyanın "Armageddon" ile karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı. ABD başkanı, nükleer savaş tehdidi hakkında bugüne kadarki en sert açıklamalarını New York'taki bir Demokrat bağış toplantısında yaptı ve dünyanın altmış yıldır nükleer felakete en yakın olduğu zaman olduğunu söyledi. "Kennedy ve Küba füze krizinden bu yana Armageddon ihtimaliyle karşı karşıya kalmadık” dedi.

Biden, Rusya Devlet Başkanı'na atıfta bulunarak, "Oldukça iyi tanıdığım bir adam. Taktik nükleer silahların ve biyolojik veya kimyasal silahların potansiyel kullanımı hakkında konuşurken şaka yapmıyor çünkü ordusunun önemli ölçüde düşük performans gösterdiğini söyleyebilirsiniz." dedi.

Zelenskiy: Rusya, halkını nükleer saldırıya hazırlıyor

Son günlerde Rusya lideri Putin’in nükleer silah kullanma tehditlerini dile getirmesi dünyada büyük bir korku dalgasına neden oldu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Putin Halkını Nükleer Savaşa hazırlıyor” dedi. İngiliz Kanalı BBC’ye açıklama yapan Zelenskiy Rusya'nın kendi halkını nükleer bir saldırıya hazırlamaya başladığını söylüyor ancak Putin'in henüz bunu yapmaya hazır olmadığını da sözlerine ekliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son zamanlarda savaşa taraf olan Avrupa ülkelerini defalarca nükleer silah kullanmakla tehdit etti. ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'nda atom bombası atarak örnek oluşturduğunu ileri sürüyor. Bu durumda Rusya’nın Atom Bombası kullandığında Batı’nın buna nasıl cevap vereceği bilinmiyor.

Askeri Uzmanlar bu ihtimalin son derece düşük bir ihtimal olarak görürken, Batılı yetkililer ise tehditleri ciddiye alıyor ve Rusya'yı, savaş alanında daha küçük, taktik bir nükleer silah kullanmaya hazırlanabileceğine dair herhangi bir işaret için yakından takip ediyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, dün yaptığı açıklamada, Rus hükümetinin nükleer silah kullanmanın temellerini attığını söyledi ve bu tür silahların kullanılıp kullanılmaması konusunda bir karar verildiğini düşünmediğini, ancak bunun hakkında konuşmanın bile 'tehlikeli' olduğunu da sözlerine ekledi.

ZELENSKİY NATO RUSYA’YA ÖNLEYİCİ NÜKLEER SALDIRI DA BULUNSUN

Dünyayı 3. Dünya Savaşı’na götürmek isteyen Zelenskiy, NATO’nun Rusya’ya önleyici bir nükleer saldırıda bulunmasını istedi. Askeri Uzmanlara göre, bu durum ‘3. Dünya Savaşı’na sebebiyet verir. Olası senaryo, NATO'nun ‘nükleer paylaşım programı’ kapsamında bulunan Türkiye’yi de etkiler.

Ukrayna krizi 8. ayına girerken, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin barıştan uzak söylemleri de sürüyor. Son olarak 30 Eylül’de Ukrayna'nın ‘hızlandırılmış prosedür’ kapsamında NATO üyeliğine başvurduğunu duyuran Zelenskiy, 6 Ekim’de yaptığı açıklamada "NATO'nun, Rusya'nın nükleer silah kullanması olasılığını ortadan kaldırmak için Rusya'ya karşı önleyici nükleer saldırı düzenlemesi gerektiğini" söyledi.

Dünya savaşını başlatma çağrısı

Zelenskiy’nin nükleer saldırı isteği Rusya tarafından büyük tepkiyle karşılanırken, bu açıklamalarına cevaben Kremlin, dünya toplumunu yanıt vermeye çağırdı. ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) üyeleri dahil dünyanın tüm ülkelerinin dikkatini bu ifadelere vermesi gerektiğini söyleyen Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, aslında Washington ve Londra’nın Kiev’i yönettiğini ve bu yüzden Zelenskiy’in sözlerinin sorumluluğunu da taşıdıklarını kaydederek “Bu, dünya savaşını başlatma çağrısı anlamına mı geliyor?” dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Kiev'in kitle imha silahlarının kullanımıyla ilgili riskler yarattığını ve Zelenskiy'in yaptığı çağrının bunu kanıtladığını vurgulayarak, "Bu kişi, Kiev rejiminin oluşturduğu tehditlerin yeni kanıtlarını tüm dünyaya fiilen sundu. Özel askeri harekat da, bunların ortadan kaldırılması için başlatılmıştı" dedi. Diğer yandan, Rusya’nın dünya toplumunu harekete geçirme açıklamasına yanıt niteliğinde konuşan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Sözcüsü Stefan Dujarric ise “BM'nin nükleer bir çatışmanın tartışılmasının bile kabul edilemezliği konusundaki tutumu aynı” dedi.

Zelenskiy, Rusya’yı kışkırtarak başlattığı savaş sonunda dünya medyasında bir kahraman gibi görülürken, onun hedefi ise Nükleer bir savaş başlatmak. Batı’nın bunu iyice düşünmesi gerekiyor. Çünkü ülkeleri tehlike altında..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.