ABD Ordusu 2. Dünya Savaşı’nı kazanırken Almanya’ya girdi. Toplama kamplarında tarihin en büyük soy kırımını görürken, Yahudiler üzerinde yapılan deneylerin dosyaları ve bilgileri ellerine geçti. Nazi Doktorları Yahudilerin üzerinde çılgın deneyler yapmış ve notlarını da almışlardı. Savaştan sonra bu bilgiler ışığında CIA Zihin Kontrol Deneyleri yaptı. 1950’lerin ortalarında Kongre soruşturmalarından sonra bu deneyler durduruldu. Resmen açıklandı ama gayri resmi laboratuvarlarda bu deneylerin devam ettiği düşünülüyor.

Pentagon, soğuk savaş başlayınca gizli deneylere bol bol para akıtmaya başladı. 1958’de de Alaska Gakona Üssü'nde Haarp Silahını yapmaya başladı. Bunun geliştirilmesi ise 40 yıl sürdü. 1997’de Kongre’ye başvuran dönemin Savunma Bakanı William Cohen, bütçe istemiş ve almıştı. Nikola Tesla’nın “Ölüm Işını” adını verdiği silahın bilgilerine onun 1943 yılındaki ölümünden sonra kavuşan Pentagon, o projeyi de sürdürüyor.

YAPAY ZEKALI BEYİN

Geçtiğimiz günlerde gizli bilgiler içeren bazı belgeleri yayınladı. Bu belgelere göre Ulusal Keşif Ofisi NRO, Sentient Programı adı altında tamamen entegre bir istihbarat sistemi kurdu. Uydu konumlarını koordine edebilen bu sistem, yakın zamanda ordu operasyonlarında da görev alabilecek.

Ordu ve hükümet yetkilileri, doğrudan yapay zekanın yetenekleri ve gelecekteki savaşlarda kullanımı konusundaki sorulara kısa ve kaçamak yanıtlar verdiği için Sentient Programı hakkında çok fazla bir bilgi bulunmuyor.

NRO’dan halkla ilişkiler yöneticisi Karen Furgerson, NRO’nun ve istihbarat topluluğunun genel uygulamasının, hassas projelere dair detayları paylaşmamak olduğunu, bunun özellikle de rakip ülkelerin tedbir alabileceği projeler için geçerli olduğunu belirtti. Furgerson’a göre bu durum ABD’nin ve müttefiklerinin zarar görmesine sebep olacak, Birleşik Devletler’in istihbarat avantajına ve ulusal güvenliğine etki edecek. Bu nedenle de Sentient hakkındaki detaylar gizli kalacak ve Fergurson’un söyleyebilecekleri de kısıtlı durumda.

Bu kadar gizlilik, Sentient’in insanlar daha varlığını bile bilmeden kullanılabileceği ve hazırlanan algoritmaların gelecekteki savaşlarda kullanılabileceğine işaret ediyor.

Dünya’daki dijital ve teknolojinin gelişmesiyle yapay zeka üzerine çalışmalar sürerken, bazı robotlara da yüklenmeye başlandı. Bu arada yapay zeka’nın kendi iradesi ile gücü ele geçireceği gibi saçma sapan bir inanış bilim adamları arasında ciddi ciddi konuşuluyor. Bizce bu saçmalıktır, çünkü yapay zekaya siz bilgileri yüklüyorsunuz ve kontrol sizdedir. Yapay Zeka’ya insan muamelesi yapamazsınız.

ABD’de Gizli Projeleri genellikle NRO ve DARPA adlı kurumlar sürdürmektedir.

NRO: Ulusal Keşif Ofisi (İngilizce: National Reconnaissance Office - kısaca NRO), Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 17 istihbarat ajansından biri olan kurum. Savunma Bakanlığına bağlı olup; Merkezî İstihbarat Teşkilatı (CIA), Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), Savunma İstihbarat Ajansı (DIA) ve Ulusal Jeouzamsal İstihbarat Ajansı (NGA) ile birlikte ülkedeki en büyük beş istihbarat ajansından biri konumundadır.

DARPA AJANSI: The Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) (Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı), Amerikan Ordusu tarafından kullanılmak üzere, yeni teknolojiler üretmekle sorumlu ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı bir devlet kurumudur. Soğuk savaş döneminde Rusya'nın Sputnik füzesini uzaya göndermesinin ardından 1958'de ARPA adıyla kurulmuştur. DARPA bugünkü İnternetin geliştirilmesinden sorumludur ve Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley Unix ve TCP/IP'yi de içeren birçok geliştirme projesini finanse etmiştir.

Bu kurumların projeleri çok gizlidir ve basına ancak çok az bilgiler zaman zaman verilmektedir. ABD Hükümeti aynı zamanda ülkeye düşen UFO’ları bularak tersine mühendislik uygulayarak bir uzay araçları yapmaya çalışıyor. Bu projelerin en ünlüsü de 51 Bölgedir. ABD elindeki gücü ve teknolojiyi gizli silah projelerine yatırırken, gelecekte çıkabilecek büyük bir savaşta ülkelerin ne gibi silahlar kullanacağı bilinmiyor.

2016’da GİZLİ SİLAHLAR Kitabımda açıkladığım bilgilere göre, 1972 yılında dünya devletlerinin elinde 16.000 Nükleer Füze, Atom ve Hidrojen Bombaları vardı. Bu rakama göre insanlık yok edilebilirdi. Bu gün ise daha korkunç silahlar depolarda veya laboratuvarlarda bekliyor diyebiliriz. Kullanılıp kullanılmayacağını bilemiyoruz…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.