Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş gittikçe kanlı bir felakete doğru giderken, Rusya'dan gelen nükleer savaş tehditleri ABD'de ciddiye alınıyor. Doktor Doom (Doktor Kıyamet) olarak da bilinen Nouriel Roubini, ABD nükleer bir savaşa girerse füzenin hedefi olacak ilk kentin New York olacağını açıkladı.. Rusya'dan gelen açıklamalar ise bu gerginliğin daha da artacağına işaret ediyor. Kremlin güdümündeki medya nükleer tehditlerini sürdürüyor.

11 Eylül 2001 günü İsviçre’de bir toplantıdan dönen ABD Merkez Bankası Başkanı Bernanke, uçağı Atlantik üzerinde iken New York’taki İkiz Kulelere uçakların çarptığını öğrenince hemen pilotlardan istekte bulundu. New York’taki Merkez Bankasını arayıp banka merkezinin saldırıya uğrayıp uğramadığını öğrenmek istedi. Bağlantı kurulup, olayların İkiz Kulelerin dışında yaşanmadığını öğrenerek rahat bir nefes aldı. Çünkü böyle bir saldırı olsaydı günde 3 Trilyon Dolar Dünya Ticaret Hacminin olduğu bir para trafiği kesilecekti. Dünya Borsaları çökecekti. Dünyanın en büyük ekonomik krizi patlayacaktı. Bu arada ABD o gün havalimanları kapatılınca Bernanke İsviçre’ye geri dönmek zorunda kaldı. Bernanke rahatlamıştı…

2008 krizini bilmişti

Doktor Doom (Doktor Kıyamet) olarak da bilinen Nouriel Roubini, nükleer füzenin hedefi olacak ilk kentin New York olacağını açıklayan, 2008’deki mali krizi tahmin eden 64 yaşındaki New York Üniversitesi (NYU) ekonomi profesörü tehlike senaryosunu şöyle duyurdu:

Önümüzdeki 1 yıl içinde Rusya'nın Ukrayna'ya karşı taktik nükleer silahlar kullanması sonucu ardından NATO'ya saldırdığı ve Rusya ile konvansiyonel bir savaş başlattığımız bir senaryo var. Böyle bir senaryoda nükleer füzelerin ABD topraklarındaki ilk hedefinin ülkenin finans başkenti New York olacağını belirten Roubini, 'New York'ta olmak güvenli değil' dedi. New York'u asıl bekleyen tehlikenin nükleer saldırı sonrası meydana geleceğini belirten Doktor Kıyamet 'Çok daha kötüsü olacak. Önümüzdeki 20 yıl içinde New York şehir merkezinin çoğu sular altında kalacak' dedi. Bu noktada Biyolojik Silahların da füzeler içinde atılmasıyla ölümlerin milyonlarca olacağı biliniyor.

New York bugün 19 Milyon’a yakın nüfusu ile büyük bir ekonomik şehirlerden bir tanesi. Oranın vurulması demek ABD Ekonomisinin büyük bir darbe yemesi demektir.

New York Valiliği Hazırlık Başlattı

New York Acil Durum Yönetim Departmanı geçtiğimiz günlerde olası bir nükleer saldırıda neler yapılması gerektiğini anlatan bir video yayınlamıştı.

'Bir nükleer saldırı oldu. Bana nasıl ve neden diye sorma. Sadece olduğunu bil. Peki şimdi ne yapıyoruz' sözleri ile başlayan videoda yapılabilecekler 3 başlık altında toplandı.

  1. Bir nükleer saldırı senaryosunda yapılacak ilk şeyin bir binaya girmek olduğunun vurgulandığı videoda araçların içinde bulunmanın yeterli olmayabileceği belirtildi.
  2. 'Kapı ve pencereleri kapatın ve pencerelerden uzak durun' denilen videoda ilk fırsatta temizlenilmesi ve kıyafetlerin değiştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.
  3. Daha sonra resmi kanallardan gelen haberlerin takip edilmesi gerektiği belirtildi. Videoda bu üç ana adım 'İçeri gir, içeride kal, bizi izlemeye devam et' şeklinde özetlendi.

DÜNYA BAŞKENTLERİ MENZİLİ İÇİNDE

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gözü gibi koruduğu 'Satan 2' füzeleri Uzaya çıkarak, Dünyanın hedef alınan her bölgesini çok kolay bir şekilde vurabilecek kapasiteye sahipler. Hipersonik olan Zirkonların da, ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine attığı atom bombalarından 2000 kat daha güçlü olduğu; füzenin en az 10 nükleer başlığa ev sahipliği yapabileceği de gelen bilgiler arasında.

PUTİN 'DURDURULAMAZ' DİYOR

Söz konusu füze, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından övülen yeni nesil Rus silah teknolojisinin bir parçası. Putin, 2018'de yaptığı konuşmasında Hipersonik füzelerin bin kilometre menzilde denizde ve karadaki hedefleri vurabildiğini açıklamıştı.

Füzeyi 'Durdurulamaz' ve 'yenilmez' olarak tanımlayan Putin, yeni silahları ile dünyanın neredeyse her noktasını vurabilecekleri ve ABD yapımı bir füze kalkanından kurtulabileceklerini söylerken, füzelerin uzaydan gelmesi yönüyle de teknoloji üstünlüğünün Rusya’nın elinde olduğu görülüyor.

KAYNAK: "RUSYA'NIN GİZLİ DOSYALARI" KİTABI. ALİ BEKTAN BİLGE KARINCA YAYINEVİ. KİTAPÇILARDA SATIŞTA.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.