Dünya’yı arka planda yöneten zengin ailelerin 2030 planları var mı? Dünya Ekonomisinin perde arkasındaki bu isimleri bir kıyamet korkusu sardı. O yüzden kendilerinin kaçıp kurtulacakları yeraltı kentleri inşa etmeye başladılar.

1960’ların başında ABD’de başlayan Nükleer Savaştan kaçıp kurtulacakları ve uzun zaman kalacakları yeraltı kentlerini yapanlar, yıllar sonra bundan vaz geçtiler. Rusya ile bir Nükleer Savaş tehdidi 1989 yılında ortadan kalktı. 2002 Yılında da Nükleer Füzelerin azaltılması anlaşması yapıldı. Bunun sonucunda bu yeraltı kentleri boşaltıldı. Bazıları kaderlerine terk edilirken, günümüzün zenginleri bunları satın alarak modern yaşam alanlarına çevirmeye başladılar.

Amerikalı ünlü teorisyen Douglas Rushkoff, milyarder iş insanlarının çeşitli felaket senaryoları için hazırlıklar yaptıklarını anlatıyor. Salgın hastalıklar, kıtlık, küresel ısınma gibi dünyanın son yıllarda karşı karşıya kaldığı felaketlerin boyutları henüz pek çokları için korkutucu olmasa da, birbirinden ünlü ve zengin iş insanı olası kıyamet senaryolarına karşı hazırlanmaya çoktan başladı.

Amerikalı yazar Rushkoff da son kitabında bu hazırlıklara yer veriyor. Rushkoff’un dikkat çektiği ilk isim JC Cole oluyor.

JC Cole, Sovyet imparatorluğunun çöküşüne ve çalışan bir toplumu neredeyse sıfırdan yeniden inşa etmek için ne yapılması gerektiğine tanık olan bir isim. Ayrıca Amerika ve Avrupa Birliği büyükelçiliklerinde ev sahibi olarak görev yapmış ve güvenlik sistemleri, tahliye planları hakkında da oldukça önemli bir deneyime sahip. Şimdi Cole, tam olarak yerleri bilinmeyen çiftlikler üzerinde çalışıyor.

Rushkoff, Cole’a çeşitli savaş senaryoları sorduğunu anlatıyor: “Bana, ‘ailenizi korumanın tek yolu bir grupla birlikte olmaktır’ diye cevap verdi. Projesinin asıl amacı buydu; bir yıl veya daha uzun süre yerinde kalabilecek ve aynı zamanda hazırlık yapmayanlardan kendini koruyabilecek bir ekip toplamak.” JC ayrıca genç çiftçileri sürdürülebilir tarım konusunda eğitmeyi ve her lokasyon için en az bir doktor ve diş hekimi temin etmeyi de umuyor.

Rushkoff sözlerine şu şekilde devam ediyor: “JC’nin gerçek tutkusu sadece milyonerler için birkaç izole, militarize inziva tesisi inşa etmek değil, aynı zamanda başkaları tarafından modellenebilecek yerel olarak sahip olunan sürdürülebilir çiftliklerin prototipini yapmak ve nihayetinde Amerika’da bölgesel gıda güvenliğinin yeniden sağlanmasına yardımcı olmaktı.

Cole amaçlarına yönelik olarak, bir sonraki pandemi veya iklim değişikliği felaketinden kurtulmak için maksimum güvenlikli Safe Haven Farms’ı kurdu. 66 yaşındaki Cole’un geliştirilmekte olan iki çiftliği var, biri Princeton’ın dışında, diğeri Poconos’ta bir yerlerde. Rushkoff, çiftliklerin milyonerler için tamamen kendi kendine yeten, tepeden tırnağa silahlı, gizli, tamamen kendi kendine yeten bir çiftlik toplulukları olduğunu anlatıyor.

SUUDİ ARABİSTAN’DA VELİAHT YERALTI KENTİ İNŞASINA BAŞLADI

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın ilk kez 2017'de duyurduğu mega dikey kent projesinden tanıtım görüntüleri yayınlandı. Proje bittiğinde yaklaşık 500 milyar dolara mal olması, 9 milyon kişiye ev sahipliği yapması ve tamamen yenilenebilir enerjinin kullanılması planlanıyor. Suudi Arabistan, çölün ortasına inşaa etmeyi planladığı "Line" isimli mega dikey kent projesinin ayrıntılarını yayınladı.

Genişliği yalnızca 200 metre ancak uzunluğu 170 km'yi bulacak. Deniz seviyesinden 500 metre yüksekte olacak. İçinde karayolu, otomobil veya konvansiyonel karbon salınımlı araçlar olmayacak. Yüksek hızlı raylı ulaşım kullanılacak. Gücünü yüzde 100 yenilenebilir enerjiden alacak, sıfır emisyon hedefiyle de çevreye olabildiğince saygılı olacak.

2030 Yılına kadar Dünya üzerinde birtakım değişiklikler ve doğal afetlerin olmasını düşünen bu zenginlere göre, Ukrayna-Rusya Savaşı’nda Rusya’nın Nükleer Füzeler kullanarak Avrupa Başkentlerini vurmasıyla başlayacak bir savaşı da bekledikleri ortaya çıktı. Buna bir de Dünya’ya çarpması 2036’da beklenen gökdelen büyüklüğündeki dev göktaşı’ da eklenirken, Dünya zenginleri bazı hazırlıkları yapmaya başladılar diyebiliriz.

İslam’daki inancımız ise kıyamet olduğunda Dünya’nın Ayın ve Güneşin yok olacağı hatta Evren’inde bu arada bitirileceği yazarken, buna inanmayan zenginlerin planları da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.