Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u almak için başladığı ilk yer olan Rumelihisarı’nın bitişiğinde konuşma yapan Yunanlı Hamza Andreas Tzortzis, bu ülkenin kurucularına hakaret edip Atatürk’e "şeytan" dedi. Yunanlıların İstanbul aşkı hala bitmediği gibi Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi de Fatih’e düşmanlık için inşa edilmiştir. Yunanlıya tepki göstermeyen o gençlere de tavsiyem siz tarih bilmiyorsunuz, tarih öğrenin. Fatih İstanbul’u aldı. Atatürk 2'nci defa alıp kurtardı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde, Boğaziçi İslam Topluluğu tarafından düzenlenen bir programda konuşan Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis, Atatürk’ten “şeytan” olarak bahsetti.

İsim vermeden Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını işaret eden Tzortis, skandal konuşmasında, “İslam’ı bu ülkeden kaldırmak istediler. Bu, bu kadar basit. Eğer kendi tarihinizi okursanız, bu şahsın ve diğerlerinin bu ülkeden, memleketinizde İslam’ı kaldırmak istediğini anlarsınız. Beni de onun bu memlekette ne kadar çok resmi olduğu ilgilendirmez. Sonuçta dininizi ortadan kaldırmak için bir uğraş verdiler. Örtünmeyi kaldırdılar, ezanı kaldırdılar, Arapça'yı kaldırdılar, İslami eğitimi kaldırdılar. Bu Allah’ın dostu mudur yoksa şeytanın dostu mudur?..” dedi. Tzortis'in Atatürk'e "şeytanın dostu" iması yaptığında ise öğrencilerin gülüşüp alkışlaması dikkat çekti.

TİMAŞ'TAN KİTABI ÇIKTI

İngiliz asıllı Yunan yazarın bir kitabı ise, Türkçe'ye tercüme edilerek Timaş Yayınları tarafından basıldı. Mayıs ayında piyasada olacak olan kitabın Timaş Yayınları tarafından Türkçe basımının yapıldığını, Tzortis twitter hesabından duyurmuştu.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan skandal, Twitter'da gündemin ilk sırasında yer aldı. Sosyal medya kullanıcıları "Ozurdilebogazici" etiketiyle attıkları twitlerde, Atatürk hakkında skandal ifadeler kullanan Hamza Andreas Tzortzis ile Boğaziçi Üniversitesi'ne tepki gösterdi. Konuyla ilgili birçok siyasi de aynı etiketle twitler atarak, skandala tepkilerini gösterdiler.

Kaynak Yeniçağ:

"TARİHÇESİ

Boğaziçi Üniversitesi’nin temelleri 1863 yılında bir eğitmen, mucit, teknisyen ve mimar olan Dr. Cyrus Hamlin ile tanınmış hayırsever ve zengin bir tüccar olan New York' lu Mr. Christopher Rheinlander Robert tarafından Birleşik Devletler sınırları dışındaki ilk Amerikan koleji olan Robert Kolej’in İstanbul’da kurulması ile atılmıştır.

Mr. Robert finansal yükü üstlenirken, Dr. Hamlin ise Birleşik Devletler' den kaynak sağlayarak Kolej'i kurma sorumluluğunu eline almıştır. Yeni kurulan Yönetim Kurulu'nun aldığı kararlar doğrultusunda, Kolej'in kapıları ırk, milliyet, din gözetilmeksizin önyargısızca ve ayrım yapılmadan tüm öğrencilere açık olmasına, hiçbir koşulda herhangi bir politik eğilim göstermemesine, hiçbir politik düşünceye dahil olmamasına ve eğitim dilinin İngilizce olmasına karar verilmiştir../.."

Fatih Sultan Mehmet’ten intikam alma hırsı hala bitmemiştir.

İstanbul’u unutmayan Yunanlılardan gelen bir domuzu alkışlayan cahil çocuklar bu ülkeyi sevmiyorlar… Ben "Fatih ve İstanbul Sırları" adlı kitabımı bunun için yazdım. Halen kitapçılarda ve yoğun ilgi görmektedir.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.