Türkiye, Ukrayna'ya TRLG-230 füzeleri ve Sungur füze sistemi tedarik etti

Türkiye, Rusya’ya karşı vatan savunmasında olan Ukrayna ordusuna TRLG-230 Hassas Güdümlü Topçu Füzeleri ve Sungur IIR Manpads hava savunma füze sistemi tedarik etti. Türk savunma şirketi Roketsan tarafından geliştirilen füzeler, Bayraktar TB2 İHA ve Kirpi MRAP ZPT’den sonra cephede önemli rol oynayacak.

Ukrayna, Rusya’nın saldırılarına karşı savaşın dokuzuncu ayında kuvvetli bir şekilde direniş gösteriyor. Can güvenliği tehlikesi yaşayan siviller kapılarını açan Türkiye’den yoğun oranda destek alıyor. Ukrayna-Rusya Savaşı’nın bir an önce sonlanması için arabuluculuk rolü üstlenen Türkiye, Ukrayna’ya olan savunma desteğine bir yenisini daha ekledi.

Tedarik edilen savunma araçlarının Ukrayna’ya ulaşmasının ardından cephede önemli rol oynaması bekleniyor. Sungur füze sisteminin henüz Ukrayna’ya teslim edilmediği, TRLG-230 füzelerinin ise 2022 yazında Ukrayna ordusuna teslim edildiği öğrenildi.

TÜRKİYE’NİN ÜRETTİĞİ FÜZELER, UKRAYNA ORDUSUNA SAĞLANACAK

Ukrayna’ya destek olan ülkelerin sağladığı silah ve teçhizat yardımını açık kaynaklardan izleyen Oryx projesi tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’den TRLG-230 ve Sungur IIR hava savunma füze sistemi de dahil olmak üzere çok sayıda silah alındı. Oryx’e göre, füzelerin Türkiye’den satın alınıp alınmadığı veya ücretsiz tedariki konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

Türk savunma sanayi şirketi Roketsan tarafından “karadan yüzeye” tipli füzeler geliştirdi. Sungur IIR ise Bayraktar TB2 SİHA ve İHA‘ların mühimmatı olarak kaydediliyor. Ukrayna, savaşın ilk günü 24 Şubat’tan önce Türkiye ile yaptığı anlaşma neticesinde hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji’den TB2 İHA ve SİHA tedarik ediyor. Ukrayna’da üstün başarı sağlayan Bayraktarlar büyük bir ilgi görüyor.

Öte yandan Türkiye Kirpi MRAP ZPT (mayına dayanıklı pusu korumalı zırhlı personel taşıyıcı) Ukrayna ordusuna 50 adet bağışta bulundu. Zırhlı aracın tedariki 150 tane daha tedarik edileceği belirtiliyor.

QHA

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeUkraynaFüzeTRLG230
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.