Türkiye, İsrail'i Türk topraklarında Hamas'a karşı plan konusunda uyardı

Türk istihbarat kaynakları, Türkiye sınırları içindeki Hamas üyelerini hedef alan planlı operasyonlar konusunda İsrail'i uyardıklarını , herhangi bir girişimin "ciddi sonuçlara" yol açacağını öne sürdüğünü söyledi. 

Uyarı , İsrail'in Shin Bet iç güvenlik servisi başkanı Ronen Bar'ın, İsrail'in Filistin toprakları dışında ikamet eden Hamas üyelerini hedef alan suikastlar düzenleme planlarını başlattığını söylemesinin ardından geldi.

Bar'ın İsrail'in kamu yayıncısı Kan tarafından 3 Aralık'ta yayınlanan sözleri, Başbakan Binyamin Netanyahu ve savunma bakanının geçen ayki benzer yorumlarını tekrarladı.
Bar, ses kaydında "Her yerde, Gazze'de, Batı Şeria'da, Lübnan'da, Türkiye'de, Katar'da, her yerde" dedi. "Birkaç yıl sürecek ama bunu yapmak için orada olacağız."
İsrailli yetkilinin basında çıkan çok sayıda haber ve açıklamasına yanıt olarak Türk istihbarat kaynakları, İsrail'in Türkiye dahil Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerini hedef alma niyetine ilişkin ilgili taraflara “gerekli uyarılarda” bulunduklarını belirtti

Hürriyet Daily News'in haberinde yer alan kaynaklara göre Ankara, İsrail'e herhangi bir aksi eylemin "ciddi sonuçlar" doğuracağı konusunda da bilgi verdi
Kaynaklar ayrıca, geçmişte birçok uluslararası istihbarat teşkilatının Türkiye sınırları içerisinde izinsiz faaliyet girişiminde bulunduğunu ve bunların hepsinin engellendiğini vurguladı.

Ankara'nın hiçbir yabancı istihbarat teşkilatının sınırlarında bu tür operasyonlar yapmasına izin vermeyeceğini vurguladılar
Bar, misyonu İsrail'in 1972'de Almanya'nın Münih kentinde Olimpiyat takımı üyelerinin öldürülmesinin ardındaki militanlara yönelik suikast operasyonuyla karşılaştırdı. Hamas'ın üst düzey liderlerinin çoğu, özellikle İsrail ile Hamas arasında kısa süre önce sona eren ateşkesin sağlanmasında kilit rol oynayan Körfez ülkesi Katar'da ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta sürgünde yaşıyor. İsrail'in Mossad casusluk teşkilatı, yıllar içinde Filistinli militanlara ve İranlı nükleer bilim adamlarına yurt dışında düzenlenen bir dizi suikasta katılmakla suçlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.