Teröristlerin Irak Dohuk'taki sivil katliamına Türkiye'den sert tepki!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Irak’ın Dohuk Vilayeti’ne bağlı Zaho İlçesi’nde bir dere kenarına 20 Temmuz 2022 tarihinde terör örgütlerince saldırı düzenlendi. Hain saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi ise yaralandı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın Dohuk Vilayeti’nde gerçekleştirilen bu saldırı hakkında yazılı açıklama yayımladı. Bakanlığın konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bu elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, yakınları başta olmak üzere dost ve kardeş Irak halkına ve hükumetine taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Türkiye sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısındadır. Türkiye terörle mücadelesini uluslararası hukuka uygun şekilde, sivillerin, sivil altyapının, tarihi ve kültürel varlıklar ile tabiatın korunmasına azami hassasiyet göstererek yürütmektedir. Masum insanları hedef alan ve terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir.”

TÜRKİYE’DEN IRAK’A ÇAĞRI

Türkiye’nin gerçeğin açığa çıkması noktasında her türlü adımı atmaya hazır olduğu vurgulanan açıklamada, “Irak hükumeti yetkililerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya davet ediyoruz” ifadelerinin altı çizildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.