Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandı; yeni AFAD Başkanı Okay Memiş oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete yayımlanan yeni atama kararlarıyla çok sayıda bakanlıkta üst düzey görevlendirmeler yapıldı.

Oyuncu Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü olarak atandı.

Edirne Valisi olarak atanan Yunus Sezer’den boşalan AFAD Başkanlığı'na Okay Memiş görevlendirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Sinema Genel Müdürlüğü’ne ise Erkin Yılmaz getirildi.

Karadağlı, DT Genel Müdürlüğü koltuğunu Ağustos 2018 tarihinde göreve başlayan Mustafa Kurt’tan devralacak.

'Erdoğan'dan etkileniyorum'

Birçok sinema ve tiyatro projesinde yer alan Karadağlı, 2021 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Zuhal' filmindeki rolüyle 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan Nihal Yalçın ile yaşadığı tartışmayla kamuoyunun gündemine gelmişti.

Yalçın'ın konuşması sırasında ödülü vermek için arkasında bekleyen Karadağlı'nın saatine bakması, çeşitli mimikleri ve Yalçın'ın konuşması devam ederken araya girip kendisine ödülünü vermesi sosyal medyada tartışma yaratmıştı.Yalçın, yönetmenine teşekkür ederken ödül verilince "Kim verdi ödülü? 'Sus' mu dediniz? 'Artık sus' mu diyorsunuz?" diyerek tepki göstermişti.

Karadağlı ise "Rica ederim. Ödülünüzle birlikte konuşun diye, kaldırın böyle ve zafer konuşmanızı öyle yapın" karşılığını vermişti.

Yalçın, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" diyerek sözlerini bitirmişti.

Karadağlı, uzun yıllar yayımlanan TV dizi Çocuklar Duymasın ile geniş kitlelerce tanındı.

2013'teki Gezi Parkı eylemlerine katılan ünlü oyuncu, "Yükselen sese kulak verilmesini düşünüyorum, Gezi Parkı'nda olmaya devam edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

2015'te verdiği bir röportajda Erdoğan'dan korktuğunu söylemişti.

Millet gazetesine konuşan Karadağlı, "Erdoğan'dan korkuyoruz. Ben de dahil hepimiz bu korkuları yaşıyoruz. Herkes ‘aman ters gitmeyelim, yanlış algılanmayalım' derdinde" demişti.

Daha sonra bu sözlerine açıklık getiren oyuncu, "'Sanatçılarımız cesur olsun. Ben de cesur olarak korkuyorum' dedim. Ama benim korkum 'Sayın Cumhurbaşkanı gelip kulağımdan beni tutacak hapse atacak' korkusu değil. Ben ülkenin genel durumundan korkarım"

2017'de Erdoğan'ın hitabetini öven Karadağlı, "Doğru hitap ediyor. İnsanların anlayabileceği bir dile sahip. Ben de etkileniyorum" demişti.

Kim, ne dedi?

Karadağlı'nın DT Genel Müdürü olarak atanması hem tepkiyle hem de sevinçle karşılandı.

Gazeteci Canan Kaya, Karadağlı'nın Nihal Yalçın ile yaşadığı tartışmaya atıfta bulunarak, "Eril dilinin bedelini almış sonunda(!) Ne kadar kadın düşmanı varsa tek tek ödüllendiriliyor. Ne ülke ama!" dedi.

Erdoğan ve Karadağlı

KAYNAK, X

Gazeteci Sercan Meriç, Karadağlı için "Kendisinin Türkiye tiyatrosuna dair nasıl bir birikimi olduğunu merak ediyorum" dedi.

Sercan Meriç

KAYNAK, X

Oyuncu Burak Haktanır Karadağlı'yı tebrik etti.

Burak Haktanır ekran görüntüsü

KAYNAK, X

İnstagram gönderisi

KAYNAK, INSTAGRAM

Karadağlı

KAYNAK, X

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu da Karadağlı'yı tebrik etti ve "İnanıyorum ki tiyatro sahnesinde önemli izler bırakacak ve kültürel mirasımıza değer katacaktır" dedi.

Erzurum Valisi Memiş, AFAD Başkanı oldu

Yeni AFAD Başkanı olan Okay Memiş, son olarak Erzurum Valisi olarak görev yapıyordu.

2018'de Erzurum'daki görevine atanan Memiş, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde çeşitli görevlerde yer aldıktan sonra 2016-2018 yılları arasında da Gümüşhane Valisi olarak çalıştı.

Okay Memiş

KAYNAK, ERZURUM VALILIĞI

Okay Memiş

Karadağlı ve Memiş dışındaki bazı üst düzey atamalar şöyle:

  • Raci Kaya - SGK Başkanlığı
  • Samet Güneş - İŞKUR Genel Müdürlüğü
  • Volkan Mutlu Coşkun - Meteoroloji Genel Müdürlüğü
  • Ahmet Gülşen - Kara Yolları Genel Müdürlüğü
  • Mehmet Akif Balta - DSİ Genel Müdürlüğü

BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.