Sinan Ateş'in ailesi isyan etti

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'nın göbeğinde öldürüldü. Suikasta ilişkin sır perdesi hala aralanmadı. Ateş'in ailesi yargılama sürecinde yaşananlara tepki gösterdi.

Sinan Ateş'in gazeteci Sinem Gündem'e konuşan dayısı Halil İbrahim Bozkurt, soruşturma savcısının değiştirilmesine tepki göstererek taziye için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın değil, danışmanının aradığını söyledi.

Bozkurt, "Biz Türk yargısına ve adaletine güveniyoruz ama şekli, rengi düpedüz açık, tarafı belli olan bir savcının da bu davanın üzerinde bir hükmü olmasını kabul etmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın basında her ne kadar aileyi aradığına dair birtakım bilgiler geçmiş olsa da Cumhurbaşkanımızın danışmanı arayıp konuyla ilgileneceklerini söylediler. Ama malumunuz neredeyse bir aylık bir süre geçti hadisenin üzerinden. Şurada sokaktan kimse sorsanız Sinan Ateş'in katilleri kimdir diye, bunu herkes biliyor. Bizim evladımızın katili Meclis'tedir. Bunu Türkiye de biliyor. Onlar orada kalmayacak, onlara dar olacak" ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş suikastının ardından 13 kişi tutuklandı. Tutuklananlardan 2'sinin özel harekat polisi, birinin ise MHP İstanbul İl yöneticisi olduğu ortaya çıkmıştı. Tetikçi Eray Özyağcı ise hala yakalanamadı. Soruşturmayı başından beri sürdüren savcı izne ayrıldı. Yerine getirilen savcı ise Durdu Özer oldu. Ancak yeni savcının birtakım MHP üyeleriyle yakınlığı tepkileri beraberinde getirdi. Özer'in MHP Genel Başkan Başdanışmanı Eyüp Yıldızlar, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ ve başka MHP'li isimlerle çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

Tetikçiyi kaçırdığı iddia edilen Tolgahan Demirbaş'ın MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinden gözaltına alındığı öne sürülüyordu. Yeni savcı dosyayı aldıktan sonra Demirbaş adliyeye getirilerek ifadesi alındı.

Halk Tv'de yer alan habere göre Savcı tutuklama talep etmedi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de Demirbaş'ı adli kontrol kararı vererek serbest bıraktı. Demirbaş'ın yanı sıra bir kişinin daha adliyeye getirildiği öğrenilmişti. İsmi sır gibi saklanan o kişinin MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın özel kalem müdürü olduğu öne sürüldü. Tetikçiyi kaçıran çakarlı aracın da MHP'ye tahsisli olduğu da iddialar arasında yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.