'Sarallar Çetesi'ne eşzamanlı operasyon, "19 Çete Üyesi tutuklandı"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İstanbul piyasalarında bir suç örgütü şeklinde etkinliğini sürdüren ve "Sarallar" adıyla anılan çeteye, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Ekipleri ani bir baskın yaptı..

Emniyet Ekipleri, "tehdit, adam yaralama, çek-senet tahsilatçılığı ve silah ticareti" gibi nedenlerle uzun süredir izlemekte iken, eşzamanlı ve başarılı bir operasyon sonucunda 19 çete üyesini gözaltına aldı. Bu şüphelilerin emniyet sorgulamalarının sürdürüldüğü de öğrenildi.

Kimdir bu suç makinası gibi görünen bu "Sarallar" ? 

Bunu araştırdığımızda karşımıza Kapsam Haber'in 2017 yılında bu yönde yaptığı ve yayınladığı araştırma kayıtları çıkmıştır. Bunlara göre; "Sarallar"  Türkiye’nin en büyük suç örgütlerinden biridir. Hüseyin Saral, Grubu’nun eski lideridir. Trabzon’un Of ilçesinde dünyaya gelmiş ve Karadeniz’den çıkan en büyük mafya babalarından birisidir. Yeraltı dünyasında ‘Hüseyin Ağa’ olarak da  bilinmektedir.

1990’lı yıllarda Türk ve Romen emniyet güçlerinin ortaklaşa hareket ettiği ‘Meriç Operasyonu’ ile Bükreş’te yakalanması, kamuoyu tarafından tanınmasını sağlamıştır. 2001 yılının Ekim ayında petrol kaçakçılığı yaptığı belirlenen Hüseyin Saral, yakalama kararı çıkmasının hemen ardından yurt dışına kaçmış  kısa sürede ‘Balina Operasyonu’ kapsamında Türkiye’ye iade edilmiş idi.

Türkiye’deki en kanlı mafya çatışmaları Sedat Şahin ve Hüseyin Saral arasında yaşanmıştı. Emniyet Teşkilatının 2000’li yılların ortalarındaki operasyonlarında  5.000 kişi gözaltına alınmış idi. Söz konusu 5.000 kişi arasında Asker, Polis, Bürokrat ve İşadamı olmak üzere birçok önemli ismin olduğu da öğrenildi. Bu süreç içerisinde kısa  süre tutuklu kalan Saral sonrasında serbest bırakılmıştır.

Emniyetin 2002 yılından sonra düzenlenen yaklaşık 100 operasyonunda 1.230 tabanca, 45 uzun namlulu silah, 20 el bombası ve 1.255 dinamit lokumu ele geçirilmiştir.

Sarallar suç örgütü dosyasında Akaryakıt kaçakçılığı, Silahlı soygun, Suç örgütü kurmak, Adam kaçırma, Ruhsatsız silah kullanımı, Şantaj yapma gibi suçlar bulunuyor.

Yeraltı dünyasının en önemli isimlerinden olan Hüseyin Saral, 2005 yılında İtalya’da sokak ortasında Sedat Şahin'in adamları tarafından öldürülmüş; Bu cinayetin ardından Sarallar, intikam için 2014 Aralık ayında, Sedat Şahin’in öz kardeşi Vedat Şahin ve adamı Ferdi Topal Nişantaşı’nda öldürülmüştüler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.