Kulis: İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na 'Ancak siz beni gösterirseniz aday olurum' dedi ve 'ekip desteği' sözü verdi

TV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dün 15:00'te Ankara Çankaya Belediyesi'ne bağlı daha önce Altılı Masa toplantısının yapıldığı Ahlatlıbel tesislerinde bir araya geldiğini söyledi. Gürel, görüşmeyi "Kemal Bey ‘CHP örgütü yanında olduğun sürece sana bir şey yapamazlar, Belediye’ne sahip çık koltuğuna odaklan’ diyor." sözleriyle anlattı. İddiaya göre, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na "Ancak siz beni aday gösterirseniz aday olurum" çıkışını yaptı. 

tv100.com yazarları Hacı Yakışıklı, Barış Yarkadaş, Fuat Uğur, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel ve CHP 26. Dönem Milletvekili Dr. Dursun Çiçek; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. Deniz Gürel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesinin detaylarını anlattı.

"Sizin aday olmanız durumunda benim aday olmam gibi bir durum söz konusu olamaz"

Gürel şu ifadeleri kullandı:

"Cumartesi günü Ekrem İmamoğlu Ankara’ya geliyor. Burada bazı MYK üyeleriyle görüşüyor. Aralarında Veli Ağbaba, Tuncay Özkoç, Engin Koç olduğu bazı isimlerle görüşüyor. Kılıçdaroğlu’yla, İmamoğlu’nun buluştuğu asıl görüşme Ankara Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri’nde gerçekleşiyor. Kemal Bey ‘CHP örgütü yanında olduğun sürece sana bir şey yapamazlar, sen de Belediye’ne sahip çık koltuğuna odaklan’ diyor. Ekrem İmamoğlu da ‘Sizin aday olmanız durumunda benim aday olmam gibi bir durum söz konusu olamaz. Ne sizi ne de partimizi zor durumda bırakırım. Ancak siz beni aday gösterirseniz aday olurum. Adaylığınızı destekliyorum ve elimden geleni yapacağım. Seçim sürecinde benim ekiplerimden de faydalanın. Propaganda sürecinde sizlere destek olmak isterim” diyor. Kemal Bey eğer Ekrem İmamoğlu’nu işaret etmezse İmamoğlu ‘ne partime ne de muhalefet bloğuna zarar verecek işin içinde olmam’ demiş." 

T24

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.