İmamoğlu: "Ben CHP'liyim ve her CHP'linin ailesinin lideri olan Kemal Kılıçdaroğlu adaydır"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Tersanesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Adaylık sürecine yönelik sorulara İmamoğlu, "Her CHP'linin ailesinin lideri olan sayın Kemal Kılıçdaroğlu adaydır" yanıtını verdi.

İmamoğlu adaylık süreci hakkındaki sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Tek başına bir oyun izlemeye alıştığınız için takım oyunundan uzaklaştınız. Oyuna girecek oyuncudan, teknik direktörüden basediyorum. Takım oyununu unuttu bu millet çünkü yıllardır tek kişilik oyun görüyor. Ben de oyuna girecek kişilerden birisiyim, beni daha evden sahaya giderken yolda sakatlamaya çalışıyorlar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün grup toplantısında söylediklerine değinen İmamoğlu, “Sayın Kılıçdaroğlu bizim ailemizin lideri. Ona bir laf edildiyse bizim de cevap verme hakkımız vardır. Kıskançlığı o kadar büyümüş ki sayın Cumhurbaşkanı'nın, gözü hiçbir şey görmüyor diyebilirim. Biz çok sıkı bağlara sahibiz. Hem CHP ailesi olarak, Genel Başkan'ın aramızdaki ilişkiyi baba-oğul ilişkisi diye tariflemesi muhteşem bir duygu" dedi.

Kendisine yönelik dava süreci hakkında İmamoğlu, "Tehdit edilen bir pozisyonda kalmamız sağlanmaya çalışılıyor. Biz korkmayız ama sayın Cumhurbaşkanı'nı mertçe mücadeleye davet ediyorum. Bizim büyük ailemizden insan eksiltmeye çalışmasın. Devlet gücünü kullanarak insanları sildirme kavramından uzaklaşsın" ifadelerini kullandı.

BBC News

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.