KKTC’den toprak satın alan yabancı uyrukluların şikayetiyle Ezan sesi mahkemelik oldu

Girne’nin Karşıyaka Köyü’nden mülk edinen yabancılar, ezan sesini duyamadığı için izinle çatıya hoparlör koyduran Türk kadınını önce taşladı, sonra mahkemeye verdi.

Girne’de köyüne yakın bir cami olmayan Ayşe Besimler, evine ezan için hoparlör taktırdı. Toprak alıp köye yerleşen yabancılar Besimler’e tepki gösterip evini taşladı. Konu mahkemeye taşındı.

Girne’nin Karşıyaka Köyü’ne yakın cami olmadığı için ezan sesini duyamayan Ayşe Besimler, Din İşleri Başkanlığı’na müracaat ederek, resmi izinle evinin çatısına hoparlör koydurdu. Ancak, bu durum KKTC’den toprak satın alan yabancı uyrukluları rahatsız etti.

Köylüler “Dağdan geldiler bağdakini kovuyorlar. Rahatsız oluyorlarsa gelmesinler” diye tepki gösterdi.

EVİNİ TAŞLADILAR

Yabancılar, Besimler’in evini taşlayarak, sözlü saldırıda bulundu, ezan sesinin kesilmesi için Girne mahkemesine dilekçe verdi. Mahkeme, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Konuyla ilgi açıklama yapan Yeniden Refah Parti Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan; “Girne’nin Karşıyaka köyünde mülk edinen bir kısım yabancının, köyde cami olmadığından ezanı duyabilmek için konutuna hoparlör taktıran Ayşe Besimler isimli hanımefendinin evini taşladığını ardından da Ayşe Besimler’i mahkemeye verdiğini öğrendik. Asırlardır İslam yurdu olan Kıbrıs’ta böylesi bir pervasızlığa yeltenen kişilere gerekli yaptırımların ve cezaların uygulanması elzemdir. Bu menfur hadiseyi en şiddetli şekilde kınıyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak sürecin bizzat takipçisi olacak ve uygulanacak yaptırımları yakından takip edeceğiz.” dedi.

ERA

Anahtar Kelimeler:
KıbrısGirneEzan Sesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.