Kızılay’dan “Geleceğe El Uzat” Kampanyası

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye genelindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulları’nda(YİBO) okuyan öğrencilerin eğitim ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Kızılay, yardım kampanyası başlattı.

Kızılay tarafından “Geleceğe El Uzat” yardım kampanyası başlatıldı. Ramazan ayında yoğun bir şekilde devam edecek kampanya ile Türkiye genelindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulları’nda(YİBO) okuyan öğrencilere maddi desteğin yanı sıra, eğitim araç ve donanımlarının temini, giyim desteği, internet erişimi, laboratuvar oluşturulması, ücretsiz kurs ve etüt imkanı sağlanması, beslenme imkanlarının artırılması hedefleniyor. Toplanan yardımlar Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle söz konusu okullardaki ihtiyaç sahibi öğrencilere Kızılay tarafından ulaştırılacak.

Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar, bankalarda bulunan Türk Kızılayı bağış tahsilât sistemi ve bağış hesaplarından, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılayı Posta Çeki hesabından, www.kizilay.org.tr’den, 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattından ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden “Geleceğe El Uzat” açıklamasıyla bağışlarını yapabilecekler. Ayrıca tüm operatörlerden BAĞIŞ yazıp 2868’e mesaj atıldığında 10 TL’lik bağış yapılabilecek.

Kızılay’ın bu kampanyası eğitime önemli bir katkı da sunulacağını belirten Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık: “İhtiyaç sahibi herkese yardım elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Bu defa Yatılı İlköğretim Bölge Okulları’nda okuyan yavrularımız için Geleceğe El Uzat diyoruz. Hayırsever halkımızı bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum” dedi.

500 okulda 130 bin öğrenci

Türkiye genelinde 500 civarı YİBO’da 130 bine yakın ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere eğitim veriliyor. Önemli bir kısmı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulları, terör yüzünden eğitime devam edemeyen öğrenciler ile hiç okulu bulunmayan yerleşim yerlerindeki çocukları veya maddi durumu zayıf öğrencileri eğitim sistemi içerisine dahil etmeyi amaçlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.