İstinaf Mahkemesi son sözü söyledi: Bahçeli’ye 'bunadı' demek hakaret değil

MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye “bunadı” dediği gerekçesiyle 5 bin 300 lira para cezasına çarptırılan bir sosyal medya kullanıcısı, “sözün ifade özgürlüğü kapsamında olduğu” şeklindeki istinaf kararıyla beraat etti.

İstanbul’da yaşayan bir Facebook kullanıcısı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada mahkum edildi.

Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesi, itiraz üzerine yaptığı incelemede “sanığın üzerine atılı, Devlet Bahçeli'ye yönelik ‘hakaret’ suçunun yasal unsurlarının oluşmadığına” hükmetti ve beraatına karar verdi.

AİHM’E ATIF: “RAHATSIZ EDİCİ SÖZ”

İstinaf mahkemesi kararında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) içtihatlarına atıfta bulundu:
“Somut durumda sanığın, katılana yönelik yazdığı iddianamede belirtilen suça konu paylaşımında kullandığı ‘bunadı’ ifadesi rahatsız edici nitelikte ise de katılanın onur, şeref ve saygınlığını zedeleyici nitelikte olmayıp kaba, nezaket dışı hitap tarzı niteliğinde olması dikkate alınarak hakaret suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.