İran'daki deprem Van'ı da vurdu ve 9 can aldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İran'ın Hoy kentinde 5.9 büyüklüğündeki deprem Van'a da yansıdı.

İlk tespitlere göre 9 kişi hayatını kaybederken 5'i ağır 37 vatandaş da yaralandı.  

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD), İran'ın Hoy kentinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem bildirdi. Bu depremin sarsıntıları sınıra yakın mesafedeki Van'ın Başkale ilçesine de yansıdı ve yıkılan evlerin altında kalan 9 vatandaşımız hayatını hayatını kaybetti.  

AFAD'ın aktardığına verilere göre depremin merkezi İran'ın Hory kenti, oluş saati 08.53 ve büyüklüğü de 5.9 olarak meydana geldi. Merkez üssüne 4.75 kilometre uzaklıkta olan Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de deprem, yoğun olarak hissedildi. 

Deprem, Hakkari’nin yanı sıra sınır iller Iğdır, Kars ve Ağrı ile Van'da da hissedildi. Deprem, Van'da sınır köylerinde hasara neden oldu. İran sınırında bulunan köylerdeki kerpiç binaların hasar gördüğü belirtildi.  (yardımcı kaynak: yeniçağ)

iran-sinirinda-5-9-buyuklugunde-deprem-baskalede-7-kisi-hayatini-kaybetti-ek-fotograf-4647-dhaphoto2.jpg

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.