İçişleri Bakanı Soylu: "FETÖ operasyonunda 543 kişi gözaltına alındı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik başlatılan operasyonla 704 gözaltı talimatından sonra 543 kişinin gözaltısına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) "FETÖ"nün mali yapılanmasına yönelik başlatılan Gazi Turgut Aslan Operasyonu konusunda önemli bir açıklamada bulundu.   

704 Kişi için gözaltı talimatı verilişi sonucund 543 şüphelinin gözaltına alındığını söyleyen Bakan, 8 aylık çalışmanın sonucunda sabah saatlerinde başlatılan operasyonun, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Terörle Mücadele (TEM), Siber Suçlarla Mücadele daire başkanlıkları ve İstihbarat Başkanlığı ile Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığının (MASAK) koordinasyonu içerisinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Para transferlerinin kargo ve bankamatikler üzerinden gerçekleştirildiğinin belirlendiğini ve yaklaşık 8 ay boyunca gerek kargo gerek bankamatik üzerinden ve birbirlerini tanımayan insanlar üzerinden gerçekleştirilen bu para transferinin tamamen yurt dışı kaynaklı olduğunu söyleyen Soylu'nun açıklamaları şöyle devam ediyor;

"Yurt dışındaki örgüt yöneticileri tarafından, Türkiye'de örgütün finansal yapısının devam ettirilebilmesi için düzenli şekilde yaklaşık 3 ile 6 bin lira arasında para transferi yapılıyordu. Deşifre edilen finans aktarım yöntemleri arasında kartsız işlem, kargo içerisine gizleyerek ve fiziki buluşmayla bu sağlandı. Bu operasyon çerçevesinde 704 gözaltı talimatı alındı ve şu ana kadar da 543 kişinin gözaltısı gerçekleştirildi.  Operasyon, 81 il Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği izinle 59 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Operasyonla ilgili diğer ayrıntıların Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılacaktır."  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.