İbrahim Kalın TV yayını terk etti

İsveç devlet televizyonu SVT Nyheter kanalına röportaj veren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, muhabirin "Türkiye suçlular için güvenli liman" diyerek soru sorması üzerine, "Bu FETÖ ağzı" dedi ve röportajı terk etti.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsveç develt kanalı SVT Nyheter'e konuk oldu. SVT muhabiri, İbrahim Kalın'a, Türkiye'de bulunan ve İsveç'in iadesini istediği "Tilki Kürt" lakaplı bir çete liderinden ve bir katil zanlısından bahsetti. Uyuşturucu çetesi lideri "Tilki Kürt" lakaplı suçlunun, Türkiye'de bulunduğunu iddia eden muhabir, "Türkiye, suçlular için cennet" dedi, kokain tacirinin Türkiye'de adeta devlet himayesinde olduğu imasında bulundu.

Oda tv'nin haberine göre İbrahim Kalın, muhabirin bu sözlerine şu ifadeleri kullanarak cevap verdi ve röportajı yarıda kesti: “Bunlar asılsız suçlamalar. Ben bu davaları takip etmiyorum. Ancak bir suçlu iadesi söz konusu ise, bu kanunlara göre yapılır. Kimse Türkiye’nin suçluları sakladığını ima dahi edemez.

Sayın muhabir, siz, Türkiye’yi suçlayacak bir konumda değilsiniz. Bu asılsız iddiaları ve suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum.

Bu PKK ağzı. Bu FETÖ ağzı. Bu dürüst gazetecilik değil. Kaydı keser misiniz?”

PKK’LILAR İÇİN NE DEMİŞLERDİ

Daha önce Türkiye’nin iadesini istediği terör örgütü PKK ve FETÖ üyeleri hakkında “Türkiye’nin terörist dediği kişiler terörist olmak zorunda değil. Suçlu iadesinde bizim kanunlarımız geçerli” diyen İsveç’in, İbrahim Kalın’a sorduğu soru dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.