Göbeklitepe'de günlük ziyaretçi rekoru kırıldı

Türkiye'de bulunan dünyanın bilinen en eski tarihî yapısı Göbeklitepe, 11 bin 454 kişiyle günlük ziyaretçi rekorunu kırdı.

Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Şanlıurfa ilinin 18 km kuzeydoğusunda, Haliliye ilçesine bağlı Örencik köyü yakınlarında yer alan Neolitik bir arkeolojik sit alanında, MÖ 9600–9500 arasında tarihlenen ve dünyanın şu ana kadar bilinen en eski tarihi yapısı olan Göbeklitepe, Razaman Bayramı dolayısıyla ziyaretçi akınına uğradı.

TÜM ZAMANLARIN GÜNLÜK ZİYARETÇİ REKORU KIRILDI

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Göbeklitepe Ören Yeri'nin 12 Nisan 2024 tarihi itibariyle 11 bin 454 ziyaretçiyi ağırlayarak günlük ziyaretçi rekoru kırdığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamda, "Şanlıurfa Göbeklitepe Ören Yeri, bugün 11 bin 454 ziyaretçiyle tüm zamanların günlük ziyaretçi rekorunu kırdı. İlginize çok teşekkür ederiz. Her zaman bekleriz" ifadeleri kullanıldı.

Göbeklitepe. arkeolojik bir mevkii olarak ilk kez 1963 yılında, Türk ve Amerikan bilim insanlarının yaptığı bir yüzey araştırması sırasında tespit edilmişti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.