'Garson'un Dökümanları Çözüldü: 445 Polis Açığa Alındı!

İçişleri Bakanlığı emniyet mahrem yapılanmasındaki gizli tanık 'Garson'dan alınan bilgiler doğrultusunda 445 polisi açığa aldı. İçişleri Bakanlığı kaynakları operasyonların devam edeceğini aktardı.

FETÖ'nün Emniyet Teşkilatı Mahrem Yapılanması'nın başındaki isimlerin sekreteryasında görev alan "Garson" kod adlı gizli tanık, 2017'de bir cep telefonu ve 2 SD kart verip itirafçı oldu.

SD kartların yüzde 30'luk bölümü açılıp emniyet yapılanmasının bir bölümü çözülürken, kartların yüzde 70 kısmı ise özel programlarla şifrelendiği için açılamamıştı.

Halk Tv'den Seyhan Avşar'ın özel haberine göre, SD kartların tamamı MİT tarafından 6 yıl sonra çözüldü. MİT’in KOM’a teslim ettiği şifresi kırılmış dokümanlarda, FETÖ'nün 4 bin 672 mahrem sorumlusunun isminin SD karttan çıkarak deşifre edildiği belirtildi. Bunlardan 3 bin 400’ünün örgütün emniyetteki kadın emniyet müdürleri, amirleri ve polis memurlarından sorumlu 'mahrem abla' oldukları iddia edildi.

Bu bilgiler ışığında İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı. Emniyet yapılanmasında olduğu iddia edilen pek çok isim hakkında soruşturma devam ederken 445 polis memurunun açığa alındığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.