Erdoğan’ın Malazgirt’te de gündemi seçimdi: “İllerimizi geri almaya hazır mıyız?”

Türklerin Anadolu’ya yerleşmesinin “miladı” olarak kabul edilen Malazgirt Zaferi’nin 952. Yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı Muş’ta bulunan Malazgirt Mili Park Alanı’nda buluştu.

Mayıs ayındaki seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhur İttifakı’nda bir araya gelen Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu törenlere katıldı. Törenlerde ittifaktan sadece Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yer almadı.

Erdoğan’dan Malazgirt törenlerine gelen kitleye yerel seçim mesajı

Oğlu Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyeti üyesi olduğu Okçular Vakfı’nın organizasyonunda düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili mesajlar verdi.

Erdoğan, “Malazgirt Zaferi'ni yeni bin yılın başında kazanmıştık. Şimdi ikinci bin yılın başında yine aynı heyecanla buradayız. 31 Mart'a hazır mıyız? Yerel yönetim seçimlerine hazır mıyız? İllerimizi maalesef bizlere yakışmaz hale getirenlerin elinden tekrar geri almaya hazır mıyız? Anadolu'daki son devletimiz, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına ulaştığımız, 2023 yılını yeni bir şahlanış vesilesi haline getirmekte kararlı mıyız? Bu öylesine ifade edilmiş hamaset, rastgele söylenmiş bir söz değildir. Gerisinde çok büyük emeklerin ve mücadelelerin olduğu bir vizyondan söz ediyoruz” dedi.

Türklerin Anadolu’ya yerleşmesinin “miladı” olarak kabul edilen Malazgirt Zaferi’nin 952. Yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı Muş’ta bulunan Malazgirt Mili Park Alanı’nda buluştu.

Türklerin Anadolu’ya yerleşmesinin “miladı” olarak kabul edilen Malazgirt Zaferi’nin 952. Yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı Muş’ta bulunan Malazgirt Mili Park Alanı’nda buluştu.

Alandan Erdoğan’ın “31 Mart’a hazır mıyız” sorusu sırasında güçlü bir “Evet” sesi yükseldi.

“Ülkesinin büyüklüğünü ekranların köşelerinden kayıp giden rakamlarla ölçmeye kalkan mankurtlara rağmen bunu başaracağız”

Selçuklu ve Osmanlı’dan sonra Türkiye Cumhuriyeti döneminde de devletin içeriden gelen darbelerle zarar gördüğünü belirten Erdoğan, ekonomiye yönelik eleştirilere de tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı, “Biz hep içeriden aldığımız darbelerle sarsıldık. Dikkat ederseniz her fırsatta ne diyoruz ‘Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız’ diyoruz. Ülkesinin büyüklüğünü, milletinin gücünü sadece ekranların köşelerinden kayıp giden rakamlarla ölçmeye kalkan mankurtlara rağmen bunu başaracağız. Birilerinin sürekli felaket tellallığı yaparak sürekli kendi köhnemiş ve küflenmiş kabullerini dayatarak karamsarlık yaymaya çalışmasına bakmayın. Onlar, belki henüz tarihin tozlu raflarına kaldırıldıklarının farkında değiller ama gençlerimiz, kendilerine bunu her fırsatta hatırlatıyor, hatırlatmaya devam edecektir” diye konuştu.

“Sanmayın ki bunların derdi Türklerdir, Kürtlerdir, özgürlüktür, eşitliktir, demokrasidir, refahtır”

İlk kez 2010 Referandumu’ndan önce dile getirdiği “Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan” söylemini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası güçlerin tüm engellemelerine rağmen “Türkiye Yüzyılı” iddiasını gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Erdoğan, “Bin yıllık varlığımıza rağmen bize insanlığın en eski yurdu Anadolu'yu yar etmek istemeyenlerin sürekli birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize saldırmasının sebebi, işte budur. Sanmayın ki bunların derdi Türklerdir, Kürtlerdir, Araplardır, diğer köken ve inançlardan insanlarımızdır. Sanmayın ki bunların gayesi haktır, özgürlüktür, eşitliktir, demokrasidir, refahtır. Bunların tek derdi hepimizi de kuşatan ve maziden atiye uzanan o kadim köprüyü yıkarak, yeniden kendilerine alan açmaktır. Allah’ın izniyle bu topraklarda Alparslanlar, Selahaddin Eyyubiler, Ertuğrullar, Fatihler, Süleymanlar, Yavuzlar, Mustafa Kemaller, Hayme Analar, Nene Hatunlar, eksik olmayacak, dolayısıyla Türkiye Yüzyılı’nın inşasının önüne de geçilemeyecektir” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Okçuluk Vakfı Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye üzerinde ay yıldız bulunan bir levha hediye etti.

VOA Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.