Cumhuriyet yazarı Balbay: YSK, 14 Mayıs’a göre hazırlanıyor!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muharrem Akkaya, seçim takvimi tartışmalarına ilişkin olarak görev süresinin 24 Ocak’ta dolacağını vurgulayarak, "Bütün hazırlıklarımız tamam. İş, son aşamada oy pusulası için filigranlı kâğıda bakar. Siyasi açıklamalardan bağımsız olarak söylüyorum, biz hazırız” dedi. 

Akkaya’nın sözlerini köşesine taşıyan Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, şu ifadeleri kullandı:

YSK’nın gözüne kestirdiği tarihin 14 Mayıs olduğu konuşuluyor. Bahçeli’nin de dünkü, 'Bu işi mayısta bitirelim' sözü kareyi tamamlıyor. Çok partili yaşama geçişin miladı olan 14 Mayıs 1950’ye gönderme yapmak iktidarın kendisini avantajlı hissettiği bir zamanlama olabilir. Ancak şunu da vurgulamadan geçmeyelim, 1950 seçimleri derslerle doludur. Kendisini her bakımdan avantajlı gören dönemin iktidarı CHP, uygulanmakta olan çoğunluk sisteminin tamamen partisine yarayacağını düşündü. Yaşama geçen tersi oldu!”

T24

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.