Cumhurbaşkanı Mali'den seslendi; “DEAŞ, El Kaide ve Boko Haram gibi örgütlerin öncelikli hedefi, her zaman Müslümanlar olmuştur”

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mali Cumhurbaşkanı Keita ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Terörün dini, dili, etnik aidiyeti, kimliği yoktur. Her kim eli kanlı çeteleri belli bir din ya da etnik kimlikle özdeş hâle getiriyorsa o teröristin ekmeğine yağ sürüyor demektir” dedi.

Gerçekleşen baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen toplantı öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Mali Cumhurbaşkanı Keita tarafından devlet nişanı takdim edildi. İki ülke arasındaki anlaşmalar, ilgili bakan ve kurum yöneticileri tarafından imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imza törenin ardından ziyaretine ve görüşmelerine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mali’ye cumhurbaşkanı düzeyinde Türkiye’den ilk ziyareti gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mali Cumhurbaşkanı Keita’ya gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

“TERÖRLE MÜCADELESİNDE MALİ’NİN YANINDAYIZ”

“Biz, Mali’yi asla uzak bir ülke olarak görmedik, görmüyoruz” diyen ve kendi nazarlarında Timbuktu şehrinin; İstanbul’un, Konya’nın, Bursa’nın bir kardeşi olduğunu; belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tarihî arka plan ışığında, Mali ile bağları daha güçlendirmek istediklerini söyledi.

Mali Cumhurbaşkanı Keita ile oldukça faydalı istişareler yaptıklarını, Mali için büyük önem taşıyan barış ve uzlaşı sürecindeki gelişmeleri ele aldıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biliyorum ki Mali terörden çok çile çekti. Bu acıyı biz de çektik çekiyoruz, onun için iyi biliriz. Bu noktada her türlü desteği vermeye, bugüne kadar nasıl yaptıysak bundan sonra da hazırız” dedi.

Mali’nin istikrarına, huzuruna ve toprak bütünlüğüne verdikleri önemin altını çizen ve terörle mücadelesinde Mali’nin yanında olduklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta Brüksel’de yapılan toplantıda G5 Ortak Gücü’ne Türkiye’nin 5 milyon dolar yardımda bulunacağını taahhüt ettiklerini hatırlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.