Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK borçları için öğrencilere açıklamada bulundu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Kendisine sorular yönelten öğrendilerin , Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçları için sordukları soruya;  "Gündemimizde masaya yatırıcağız. Öğrencilerin lehine bir adım atacağız" dedi. Erdoğan , öğrencilerin KYK kredisinin kaldırılacağını da belirtti.   

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre'nin geçen Ekim ayında 2017 bin kişiye öğrenci bursu nedeniyle e'haciz yapıldığı açıklamasıyla gündeme gelen konuda, Cumhurbaşkanı bir açıklamada bulunmuş oldu.

Erdoğan özetle, “Kredi olayı farklı. Krediyi her müracaat eden alıyor ama daha sonra ödemek üzere alıyor. Burs konusunda ödeme sorunu yok. Beklentinizi biliyorum tamamıyla bu borçların silinmesi süreci olacaktır. O zaman burada bir başka tercih gündeme gelecektir. O da nedir? Demek ki kredi olayı kalkacaktır. Sadece burs verme noktasına gidilecektir. Onun çalışmasını, değerlendirmelerini yapıp adımımızı da ona göre inşallah atacağız.” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.