Bartın faciasını protesto edenler gözaltına alındı

 Ankara'da Madenci Anıtı önünde toplanan bir grup "İş kazası değil, cinayet" sloganlarıyla Bartın faciasını protesto etti. Polisin müdahale ettiği eylemde gözaltılar var.

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden kazasında yaşamını yitiren 41 işçi için Ankara'da eylem düzenlendi.

Eylemciler, saat 18.00 sularında Madenci Anıtı önünde toplanarak basın açıklaması yapmak istedi. Eylemde “İş kazası değil, cinayet” sloganlarıyla birlikte yürüyüş gerçekleştirildi.

image small

Eyleme polis tarafından biber gazıyla müdahale edildi. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Sözcü'de yer alan habere göre, Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri öncülüğündeki eylemciler Madenci Anıtı'nda polis denetimi altında toplandı. Basın açıklamasına polis tarafından izin verilirken, eylemcilerin bir bölümünün alana alınmaması nedeniyle gerilim yaşandı. Eylemciler, sınırlı bir sayıyla basın açıklaması yapmayı reddetti.

Öte yandan Ankara'da basın açıklaması için bir araya gelenlere polisin müdahalesi ve çok sayıda kişinin gözaltına alınmasının ardından bir grubun basın açıklaması Konur Sokak'ta okundu. Polis, kalabalığın önünde barikat oluşturdu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’ndan (KESK) yapılan açıklamada şöyle denildi: “İşçi sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmadan çalıştırılan Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamada 41 madencinin hayatını kaybetmesi ve çok sayıda işçinin yaralanması nedeniyle yaşanan işçi katliamı ile ilgili Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Madenci Anıtı önünde yapmak istediği basın açıklamasına polis müdahalesi gerçekleşmiş ve gözaltılar olmuştur. Polis şiddetini kınıyor, gözaltıların derhal serbest bırakılmasını istiyoruz!”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.