Babacan "HDP kapatılırsa vekilleri DEVA'ya geçecek" sözlerine yanıt verdi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eski CHP'li Mehmet Sevigen'in "HDP kapatılırsa milletvekilleri DEVA'dan seçime girecek" iddiasına yanıt verdi.

Babacan, "Asılsız, topyekun yalan" dedi. Eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda Doğu'daki aşiret liderlerinden aldığını öne sürdüğü bir bilgiyi paylaştı. Sevigen, HDP'nin kapatılması durumunda yeni bir parti kurulmayacağını ve milletvekillerinin DEVA Partisi listesinden seçime gireceğini söyledi.

BABACAN'DAN İDDİALARA YANIT GELDİ

Sevigen'in bu iddialarına DEVA Partisi cephesinden yanıt gecikmedi.

Genel Başkan Ali Babacan, söz konusu iddiaları "Asılsız, topyekun yalan" olarak değerlendirdi.

"HDP MEŞRU BİR SİYASİ PARTİDİR"

Babacan, açıklamalarının devamında şunları söyledi: "Partilere kapatma uygulamasına karşıyız. Bugün HDP'ye destek veren 5-6 milyon seçmen var. Bunların iradesini kapatmış olursunuz. Sonuç değişmiyor. Meşru bir siyasi partiye kim terörist diyorsa asıl gerçek terörü onlar beslemiş oluyor. Dikkat edin. Burada demokratik bir çaba var.  

Dailymotoin

Anahtar Kelimeler:
HDPAli BabacanDeva Partisi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.