Akşener'den Erdoğan'a "Hamas" tepkisi: Sorumsuzca yaptığın açıklamalarla Netanyahu’nun değirmenine su taşıyorsun

İYİ Parti lideri Meral Akşer partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında İsrail-Filistin çatışması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Akşener, "Ne yazık ki her yüzyılda insanlığın başına bela olmuş birkaç psikopat çıkıyor. İçinde bulunduğumuz yüzyılın baş psikopatı da hiç şüphesiz ki Netanyahu'dur. İşte Hamas’ın, terör saldırısı İsrail toplumuna, korku saldığı gibi Netanyahu’ya da, gözü dönmüş gaddarlığını sergileyeceği bir bahaneyi, hediye etmiştir. Hamas’ın, sivilleri katleden eylemleri Filistin’in, uluslararası hukuktan doğan, haklarını gölgelemiş Netanyahu’nun, kirli ajandasına hizmet ederek en büyük darbeyi, Filistin halkına vurmuştur" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarını da eleştiren Akşener şunları kaydetti:

Her şeyden önce, şunu söylemek isterim ki Hamas’ın saldırılarının, zamanlaması, her türlü şüpheye açıktır. Kime ve neye hizmet ettikleri de, şüphelidir. Unutmayalım ki, bu saldırılar Netanyahu’nun, toplumsal desteğinin, adeta eridiği bir dönemde gerçekleşti. İsrail’in yıllardır sürdürdüğü zulmün, bizzat İsrail toplumu tarafından, eleştirildiği bir dönemde gerçekleşti. Kalıcı barıştan yana bir tavrın, İsrail’de iktidara gelmesinin, hemen öncesinde gerçekleşti. Ve nitekim bugün, İsrail halkı Netanyahu’nun, saldırıya, bilinçli olarak göz yumduğunu konuşuyor. İsrail Genelkurmayı’nın uyarılarını, dikkate almadığını konuşuyor. Hatta ve hatta Netanyahu’nun bu saldırıyı, bizzat organize etmiş olabileceğini bile konuşuyor. Ama sayın Erdoğan hâlâ, canhıraş bir şekilde, Hamas’ı savunuyor. Bir de dönüp, gerçekleri söylediğimiz için, bize kızıyor. Neymiş? Biz Hamas’ın ne olduğu, bilmiyormuşuz. Bak sen şu işe. Sayın Erdoğan biz evellallah, tarihi, senin gibi, yarım akıllı, fesli meczuplardan öğrenmedik. Dış politikayı da ideolojik hezeyanlar yaşayan, romantik saray danışmanlarından öğrenmedik. Sen, onun bunun elinde, bir o yana, bir bu yana, savrulmaya alışık olabilirsin. Ama sakın beni, kendinle karıştırma.

Söyle bakalım; sen sözde Kürdistan'ın bir parçasını, Türkiye’de gördüğünü söyleyen, Hamas’ı ne diye savunuyorsun? Ortada, Filistin’in meşru bir hükümeti varken sanki Filistinliler için, hayırlı bir iş yapmış gibi sen neden, Hamas’ı meşru görüyorsun? Bu kadar şaibeli bir eyleme imza atanları sen, hangi akılla, ‘mücahit’ diye lanse ediyorsun? Amacın nedir Sayın Erdoğan. Filistin’in haklılığını, zayıflatmak mı istiyorsun. Netanyahu terörüne, zemin kazandırmak mı istiyorsun. Yoksa zaten, aportta bekleyen dünya kamuoyunun, Filistinlileri, terörist diye etiketlemesini sağlamak mı istiyorsun. Seni buradan uyarıyorum; sorumsuzca yaptığın açıklamalarla Netanyahu’nun değirmenine, su taşıyorsun. Türkiye’nin, bugüne kadar sergilediği, rasyonel duruşa, ve üstlenmeye çalıştığı, ara bulucu rolüne, zarar veriyorsun. En büyük kötülüğü de, Filistinli mazlumların, haklı davasına yapıyorsun.

KYK yurdundaki asansör faciası

Aydın'da bir KYK yurdunda gelen ve bir öğrencinin hayatını kaybettiği asansör kazası ile ilgili de yorumlarda bulunan Akşener, "Zeren Ertaş kızımız Aydın’da, bir KYK yurdunda bakımı ihmal edilen asansörde sıkışarak hayatını kaybetti. Öğrencilerin, birçok kez, yurt yönetimine, şikâyet etmelerine rağmen hiçbir önlem alınmamış. Ve henüz 22 yaşında, daha hayatının baharındaki Zeren’i bir kazaya değil bir şuursuzluğa, ciddiyetsizliğe, niteliksizliğe, kurban verdik. Yüce Allah, ailesine ve sevenlerine, sabr-ı cemil ihsan eylesin. Mekânı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Akşener şöyle devam etti:

KYK yurtlarındaki ihmaller, iş bilmezlik ve niteliksizlik artık çocuklarımızı, canından ediyor. Zeren’in acısı, tüm Türkiye’nin yüreğine, kor gibi düşerken ‘Ölmek istemiyoruz, nitelikli yurt hakkımızdır’ diyen, binlerce gencimiz de, hakkını aramaya başladı. Gençlerimizi, artık bir rezillik boyutuna ulaşan, yurt sorunuyla, yalnız bırakamayız, bırakmayacağız. Cumhuriyet vizyonumuzun, en büyük değer olarak gördüğü gençlerimizi böylesi bir çaresizliğe, terk etmeyeceğiz.

Independent Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.