ABD Büyükelçiliği'nden Öcalan posteri konusunda cevap verildi


BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rakka'da gösterime açılan Öcalan posteri konusunda dün verdiği beyanattan sonra, cevaben ABD Büyükelçiliği'nden bugün yapılan açıklamada "Öcalan saygı görmeye değer bir şahıs değil. Türkiye ile terörle mücadelede birlikte çalışıyoruz. PKK terör örgütüdür" denildi.

YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri tarafından Rakka'da Abdullah Öcalan posterleri açılması Türkiye'nin büyük tepkisine neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ABD bunu nasıl izah edecek" şeklindeki tepki açıklamasına ABD'liler derhal cevap verme ihtiyacı duydular.

ABD Büyükelçiliği'nin sosyal medya sayfasından yapılan açıklamada, "Rakka'nın özgürlüğüne kavuşturulmasını bütün Suriyeliler için bir kazanım olduğu yönündeki tavrımız açık olmuştur. Bu taraflardan beklentimiz, gerginliği arttıracak ya da saldırgan olarak görülebilecek eylemlerden kaçınılmasıdır. ABD hükümeti terörizme karşı savaşta ve bölgesel istikrarın arttırılmasında Türkiye ile yakın çalışmaktadır. PKK, Yabancı Terör Örgütleri listesinde yer alan bir örgüttür ve Öcalan, PKK ile bağlantılı terörizm faaliyetleri yüzünden Türkiye'de hapiste bulunmaktadır. Saygı görmeye değer bir şahysiyet değildir" açıklaması yayınlandı. Büyükelçiliğin açıklama metni aşağıdaki gibi yer aldı,

ABD Büyükelçiliğinden son dakika Öcalan açıklaması

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.