UEFA’dan Galatasaray’a ceza yağdı!

UEFA Disiplin Kurulu, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi deplasmanında Manchester United'ı 3-2 mağlup ettiği maçta taraftarların neden olduğu olaylar nedeniyle kulübe hem para cezası hem de deplasman yasağı cezası verdi.

Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci haftasında Galatasaray’ın deplasmanda Manchester United’ı mağlup ettiği karşılaşmadan, sarı-kırmızılılara yüklü bir fatura çıktı.

51 BİN EURO CEZA
UEFA’dan yapılan açıklamada sahaya atılan yabancı maddelerden dolayı sarı kırmızılılara 30 bin Euro para cezası kesildi.
UEFA Disiplin Kurulu’nun kararlarına göre Cimbom’a ayrıca meşale yakılmasından kaynaklı 3 bin 500 euro, taraftarın neden olduğu zararlardan dolayı ise 18 bin Euro cezaya hükmedildi. Toplam para cezası böylece 51 bin 500 Euro oldu.

DEPLASMAN YASAĞI
Sözcü'de yer alan habere göre, UEFA ayrıca sahaya madde atılmasından dolayı kulübe bilet satışında da kısıtlama getirdi. Karar uyarınca Galatasaray’ın sıradaki Avrupa kupası maçında deplasmana gidecek taraftarına bilet satışı mümkün olmayacak. Ancak bu cezanın, iki yıllık bir ertelemeyle uygulanacağı belirtildi.

M. UNITED İLE GÖRÜŞÜLECEK
Galatasaray’a alınan kararlar uyarınca bir ek maliyet daha çıktı. UEFA’nın kararı uyarınca Galatasaray Kulübü Manchester United ile kontak kuracak ve taraftarının statta neden olduğu zararı karşılamak adına İngiliz ekibiyle görüşecek.

İngiliz basını UEFA’nın kararındaki önemli bir bölümün, bir grup Galatasaray taraftarının maçı deplasman tribünü dışından izlemesinden kaynaklandığını yazdı. Yaklaşık 2 bin sarı-kırmızılı taraftarın karşılaşmayı, ev sahibi ekibin seyircisine ait yerden izlediği belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.