Spor yazarları Galatasaray için ne dedi?

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray, deplasmanda RAMS Başakşehir'i Hakim Ziyech ve Mauro Icardi'nin golleriyle 2-1 mağlup etti. Spor yazarları sarı-kırmızılıların galibiyetini ve performansını değerlendirdi.

"Galatasaray’ın yıldızları var" | "İki tarafın da maç içinde kopukluklar yaşadığı, bölüm bölüm parlasalar da etkinliklerini uzun süreye yayamadığı müsabakada sonucu bireysel performanslar belirledi. Galatasaray’ın gerçekten zengin bir hücum hattı var: İlk bir buçuk ayda skor yükünü İcardi ve Kerem Aktürkoğlu çekiyorlardı, artık Tete, Zaha ve Ziyech de girdiler devreye. Zaha hafta içi asist yaptı. Tete çarşamba Kopenhag’a attı, dün attırdı. Ziyech de Samsun önündeki asistinden sonra dün bir gol ekledi hanesine." (Uğur Meleke - Hürriyet)

Spor yazarları Galatasaray için ne dedi?  - 2. Foto

"Ustalık eseri" | "Kopenhag şokunun ardından gelen bu galibiyet önemli Galatasaray için. Çünkü mırıldanmaların bitmesi, kazanmalarına bağlıydı. İyi oynamak değil bu maçın şifresi. On milyonlarca Euro ödenen oyuncular, bu paranın hakkını verdiler ve farklılıklarını gösterdiler." (Gürcan Bilgiç - Sabah)

Spor yazarları Galatasaray için ne dedi?  - 3. Foto

"Çok değerli galibiyet" |  "Icardi takımını rahatlatan golü attı. Açıkçası yakın zamanda Galatasaray değil de Başakşehir zor bir maç oynamış gibi olunca Galatasaray oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam etti. Çağdaş Atan hamleleri 64’de Dubois ile bir gol getirdi. Tete yaptığı işleri biraz pasla süsleyebilse Galatasaray 3. golü bulabilirdi. Yine de gole yakın taraf olmaya devam ettiler. Sonuçta Galatasaray risk almaya başlayan Başakşehir’e karşı attığı gollerin kıymetini bilerek galibiyeti aldı. Bu galibiyet bana göre bir Şampiyonlar Ligi dönüşü olduğu için normalden çok daha değerli." (Erman Özgür - Fanatik)

Spor yazarları Galatasaray için ne dedi?  - 4. Foto

"Guardiola’ya niyet, Buruk’a kısmet" | "Galatasaray’ın attığı 2 golde de büyük payı olan Tete’yi Guardiola da istemiş ancak alamamıştı. Sarı kırmızılılar, hâlâ yapım aşamasında bir takım. Oyunun ve ön hattın oturması biraz daha zaman alacak fakat artık bu takım hayal kurdurmaya başladı. Tavanının ne olabileceğini insan merak ediyor. Hücumda sorun çözebilecek bu kadar oyuncunun birbiriyle anlaşabildiği durumda izlemesi müthiş keyifli bir yapı olacak gibi gözüküyor." (Engin Kehale - Hürriyet)

Spor yazarları Galatasaray için ne dedi?  - 5. Foto

"Büyük kalite" | "Galatasaray uzun aradan sonra savunmada aradığı liderliği Davinson Sanchez ile buldu. Sanchez kendine güveni yüksek bir oyuncu, çok sakin oynuyor, topu akıllı kullanıyor, tehlikeyi hissettiğinde basit düşünüp riske girmiyor, doğru pozisyon alıyor, savunmadan da oyunu mükemmel kuruyor. En önemlisi Galatasaray'ın kazandığı duran toplarda Sanchez ne kadar etkili olacağını gösterdi." (Levent Tüzemen - Fotomaç)

Derleyen: Ntvspor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.