Portekiz-İsviçre maç sonucu: 2-0


BURSA ARENA / Haber Merkezi

Portekiz, sahasında İsviçre'yi Djourou (k.k) ve Andre Silva'nın golleriyle 2-0 mağlup etti ve Dünya Kupası'na doğrudan katılma hakkı kazandı. İsviçre ise play-off oynayacak.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu'nda Portekiz kendi sahasında İsviçre'yi ağırladı. Dünya Kupası'na katılacak takımı belirleyecek mücadelede ev sahibi Portekiz rakibi İsviçre'yi 2-0 ile geçti ve direk katılma hakkı kazandı.

Beraberlik ya da yenilgi durumunda doğrudan katılma hakkını İsviçre'ye kaybedecek olan Portekiz, rakibi karşısında maça hızlı başlayan taraf oldu.

Kıran kırana geçen mücadelede Portekiz, aradığı golü ilk yarının sonunda buldu. Antalyaspor'un deneyimli savunmacısı Djourou, kendi kalesine attığı golle Portekiz'i 1-0 öne geçirdi ve ev sahibi, soyunma odasına tek farklı önde girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da Portekiz rüzgarı esti. Dakikalar 57'yi gösterdiğinde Andre Silva, attığı golle skoru 2-0'a taşıdı. Maçın kalan süresinde başka gol sesi çıkmayınca Portekiz, İsviçre'yi 2-0 mağlup etti.

Bu sonucun ardından iki takımın puanı da 27 olurken Portekiz, averaj farkıyla grubu lider tamamladı ve Dünya Kupası'na doğrudan katılım hakkı elde etti. İsviçre ise uzun süre lider götürdüğü grubu ikinci bitirerek play-off turuna katılma hakkı kazandı.

Portekiz'de Pepe 90 dakika forma giyerken Quaresma ve Beto, maçı yedek kulübesinde bitirdi.

Mücadelenin hakemliğini Cüneyt Çakır yaptı./fanatik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.