Milli atletimiz Mehmet Çelik, 1978'den bu yana kırılamayan Türkiye rekorunu kırdı

Milli atletimiz Mehmet Çelik, Fransa'daki Dünya Atletizm Yarışı'nda 800 metrede, 1978'den bu yana kırılamayan Türkiye rekorunu kırdı.

Fransa'nın Forbach kendine düzenlenen World Athletic Bronz kategorisinde 800 metrede yarışan Türk milli atlet Mehmet Çelik, kırılamayan 45 yıllık Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu.

TÜRK ATLET MEHMET ÇELİK'TEN TARİHİ BAŞARI

Türkiye Atletizm Federasyonundan bugün yapılan açıklamaya göre ABD'de eğitim hayatını sürdüren milli atlet Mehmet Çelik, Forbach kentinde düzenlenen müsabakalarda 800 metrede 1.47.21'lik derecesiyle 1978'den bu yana kırılamayan Sermet Timurlenk'e ait 23 yaş altı Türkiye rekorunu kırarak tarihi bir başarıya imza attı.

REKOR ÜSTÜNE REKOR

Yılın başında South Plains Collage adına Teksas'ta düzenlenen TTU Corky Classic NJCAA yarışında 1.48.23'lük derecesiyle kendisine ait 23 yaş altı ve büyükler salon Türkiye rekorunu kırmıştı. Milli atlet, böylelikle salondan sonra pistte de 800 metre rekorunun sahibi oldu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.