Fenerbahçe'nin ilk transferini Alex de Souza yaptı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Fenerbahçe'de UEFA ile yapılan Finansal Fair Play görüşmelerinden yola çıkan Başkan Ali Koç, Sportif Direktör Damien Comolli ile beraber transferde kulübün bütçesini riske etmeyecek isimlere yöneliyor. Peki Fenerbahçe kimleri transfer edecek, hangi transferleri yapacak?

Diz sakatlığı nedeniyle ameliyat olan ve sahalardan bir süre uzak kalan Marco van Ginkel, Fenerbahçe tarafından inceleme altına alındı. Hollandalı 10 numaranın aynı sorunu tekrar yaşamayacağı anlaşılırsa sarı lacivertliler, Van Ginkel'i kiralamak için harekete geçecek.

Kiralık oynadığı Atletico Mineiro'da 12 lig maçında 9 gol atıp 3 asist yapan Roger Guedes, Alex de Souza'nın da devreye girmesiyle Fenerbahçe'ye "evet" dedi. 

Yönetimin büyük oranda anlaştığı Yannick Bolasie’de gözler Everton’da... Ada ekibinin yeni hocası Marco Silva, 10 gün daha kadrodaki tüm oyuncuların durumunu görmek istiyor. Kiralama teklifini sunan Fenerbahçe, İngilizler’den gelecek haberi bekliyor.

Wilshere'e alternatif diğer oyuncular ise Liverpool'dan Wijnaldum ve Barcelona'dan Andre Gomes.

Wilshere olmadı

Fenerbahçe'nin kadrosuna katmak istediği Jack Wilshere'ın West Ham United ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı. beIN Sports'un haberine göre İngiliz ekibi, yıldız futbolcuya 1+2 yıllık sözleşme önerdi. Sözleşmedeki opsiyon maddesi ise oyuncunun bir sezonda 40 maça çıkmasına bağlı. Wilshere'a önerilen yıllık ücret ise vergi kesintileri hariç yaklaşık 5,2 milyon euro civarında. İngiliz Sky Sports'un takipçilerine son dakika haberi olarak geçtiği bilgide, "West Ham United, Jack Wilshere transferinde sona geldi. Her açıklama yapılabilir" denildi. 

Ospina'nın menajeri İstanbul'a getirildi

Fenerbahçe adım adım 1 numarasına kavuşuyor... Yönetim, David Ospina’nın menajerini sessiz sedasız İstanbul’a getirdi. Kolombiya’nın Dünya Kupası’na veda etmesinin ardından görüşmeler hızlanırken, önümüzdeki haftaya kadar anlaşmanın sağlanması bekleniyor. 3 yıllık anlaşma üzerinden görüşmeler sürerken, Arsenal da uygun bir bonservis bedeliyle Kolombiyalı kaleciyi göndermeye sıcak bakıyor. Londra ekibinin Leno’yu transfer etmesinin ardından mevcut kadroda 3. kaleci durumuna düşen Ospina’nın, Arsenal ile 1 senelik mukavelesi kaldı. Ospina'yla ilgilenen diğer bir takım da Boca Juniors.

Sarı-Lacivertli yönetimin Çin'de forma giyen yıldız oyuncu Axel Witsel'e teklif götürdüğü iddia edildi. Ancak bu transfer ihtimali pek olası gözükmüyor. 29 yaşındaki Belçikalı futbolcu merkez ortasaha mevkiinde görev alıyor. Dünya Kupası'nda bir kez daha parlayan Witsel'in güncel piyasa değeri 18 milyon euro.

Fenerbahçe'yle sözleşmesi biten Volkan Demirel'in 3 yıllık anlaşma istediği alacaklarını ise sözleşmenin sonunda tahsil etmeyi önerdiği iddia edildi.

Bas Dost'un maliyeti

Hollandalı golcü Bas Dost'un transferindeki en büyük engeller menajerlik ücretlerinin yüksek olması ve Sporting Lizbon ile devam eden hukuki süre. Bilindiği gibi Bas Dost, Sporting Lizbon ile sözleşmesini feshetmişti. Önümüzdeki hafta oyuncunun menajeriyle bir görüşme gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Teknik direktörlüğe Rıza Çalımbay'ı getiren Konyaspor, Fenerbahçe'nin sol bekine kancayı taktı. Milliyet'te yer alan habere göre, Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım'dan formayı kolay kolay alamayan İsmail Köybaşı için Konyaspor talip oldu. Rıza Çalımbay'ın talebi doğrultusunda İsmail Köybaşıya yönelen kulüp, oyuncuyu bir sezonluğuna kiralamak istiyor.

Yerry Mina Everton yolcusu

2018 Dünya Kupası'nda Kolombiya forması altında attığı üç golle dikkatleri üzerine çeken Barcelona'nın genç stoperi Yerry Mina'ya Everton talip oldu. Goal'ün edindiği bilgilere göre Everton, yeni teknik direktörü Marco Silva'nın isteği üzerine harekete geçti ve İngiliz kulübünün menajeri Marcel Brands, Barcelona yetkilileriyle masaya oturarak 24 milyon euro'luk bir teklif sundu. 

Kaleye Mignolet iddiası

FutbolArena'nın edindiği bilgilere göre sarı lacivertlilerin sportif direktörü Damien Comolli, Liverpool'da forma giyen Simon Mignolet için girişimlerde bulunuyor. Liverpool'da daha önce görev yapan Comolli, İngiliz kulübüyle iyi ilişkilerini kullanarak bu transferi bitirmeyi amaçlıyor. İngiliz kulübünün yeni bir kaleci transfer etmek istemesi ve Karius'un da 2. kaleci olarak düşünülmesi nedeniyle Mignolet'in de transfere sıcak bakabileceği belirtildi.

Yannick Bolasie iddiası

Fenerbahçe'de Damien Comolli önderliğinde ilerleyen transfer çalışmalarında daha önce de gündeme gelen kanat oyuncusu Yannick Bolasie iddiaları bir kez daha gündeme geldi. Fenerbahçe'nin transferdeki son hedefi Yannick Bolasie oldu. Fanatik'in iddiasına göre, Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli, Everton forması giyen 29 yaşındaki futbolcu için devreye girerken, kiralama formülüyle kapıyı çaldı. Everton'a 1 senelik kiralama bedeli olarak 1.5 milyon Euro önerildi.

F.Bahçe'nin sol kanat için gündemine gelen ilk isim George-Kevin N'Koudou oldu. Tottenham'ın Fransız oyuncusunun kiralanması için girişimlere başlandı. Damien Comolli, yurt dışı seferinde bu konuya son noktayı koymaya çalışacak.

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe için dün sürpriz bir isim gündeme geldi. İskoçya'ya giden Sportif direktör Comolli'nin, hedefinde Glasgow Rangers forması giyen Kolombiyalı golcü Alfredo Morelos olduğu öğrenildi. BİBSpor'un haberine göre Comolli'nin, 22 yaşındaki golcü için Rangers ile masaya oturduğu ve görüşmelerin olumlu yönde ilerlediği belirtildi. Bir dönem Beşiktaş'ın da ilgilendiği Morelos, geçen sezon Glasgow Rangers forması altında 43 maça çıkarken 18 gol atıp, 8 asist yaptı.

Ozan Tufan için geliyorlar

İngiliz basınına göre Crystal Palace'lı yöneticiler Ozan Tufan transferi için İstanbul'a gelecek. West Bromwich ve Fulham'ın da Milli futbolcuya talip oludğu belirtiliyor. Geride bıraktığımız sezon Glasgow Rangers forması giyen 33 yaşındaki Hırvat futbolcu daha önce Tottenham, QPR, Dinamo Kiev gibi kulüplerde de oynadı. Orta alanın merkezinde hücuma dönük oyunuyla dikkat çeken tecrübeli futbolcunun menacerler vasıtasıyla Fenerbahçe’ye önerildiği belirtildi. Ancak Kranjcar’ın ilerleyen yaşı bu transferde problem.

Fenerbahçe'de kadroda düşünülmeyen Roman Neustadter, Mainz'a transfer olacak. Damien Comolli’nin kendisine kulüp bulmasını istediği Roman alt yapısından yetiştiği Mainz’a dönmek istediğini yönetime iletti… Rus oyuncunun talebi ise geldiği ile ayn şartlarda yani bonservis bedeli olmadan ayrılmak istemesi. 

Damien Comolli’nin takip ettiği isimlerden birisinin ise Arsenal’ın bir kez daha kiralamayı düşündüğü Chuba Akpom olduğu bildirildi. Sezonu Belçika’da St.Truiden’de tamamlayan Nijerya asıllı forveti 3’üncü alternatif olarak düşünüyor.

Tosin Kehinde iddiası

Fenerbahçe'nin Manchester United altyapısından Tosin Kehinde ile ilgilendiği yazıldı. Fotomaç'ın haberine göre oyuncunun Anderlecht, Amiens, Red Bull Salzburg ve Brann gibi takımlara da önerildiği ve F.Bahçe için son kararı Cocu'nun vereceği kaydedildi. / CNNTürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.