Yeni Spartaküs dizisi geliyor

ABD'li televizyon yayıncısı Starz, bir döneme damga vuran Spartaküs dizisinin spinoff'u Spartacus: House of Ashur (Ashur'un Evi) adlı yeni yapımını duyurdu.

Steven S. DeKnight tarafından yaratılan ve ilk olarak 2010'da yayımlanan Spartaküs, 2013'teki son sezonuyla ekranlara veda etti.

Dizinin ilk sezonu 2010'da Spartaküs: Kan ve Kum (Spartacus: Blood and Sand) adıyla çıktı. 2011'de Arena'nın İlahları (Gods of the Arena) adlı 6 bölümlük önbölüm dizisi yayımlandı. 2012'de Spartaküs: İntikam'ı (Spartacus: Vengeance) 2013'te Spartaküs: Lanetliler'in Savaşı (Spartacus: War of the Damned) izledi.

Dizide, MÖ 73 ila 71'de Roma İmparatorluğu'na karşı köle ayaklanması başlatan Trak gladyatör Spartaküs'ün hayatından esinlenildi.

Tarihi yapım ekranlara veda ettikten yıllar sonra Nick Tarabay, 10 bölüm yayımlanacak dizide köle Ashur rolüyle yeniden geri dönüyor. 

WhatsApp Image 2023-11-10 at 17.10.42.jpeg

Dizide Ashur, köle isyanını bastırmak için Romalılarla işbirliği yapıyordu (Starz)

Yeni yapımda Steven S. DeKnight, dizinin baş yapımcısı ve dizi sorumlusu olarak yer alacak.

Ashur'un başı, Vezüv Dağları'nın eteklerinde kesilmişti. Dizi hakkında yapılan açıklamada, dizinin şu sorunun peşine düşeceğini söyledi:

Ya Ashur, 'Spartakus: İntikam'ın sonunda Vezüv Dağı'nda ölmeseydi? Ya da Romalıların, bir zamanlar Batiatus'a ait olan gladyatör okulunu Ashur'a, Spartaküs'ü öldürme ve köle isyanını sona erdirmeye yardım etmesi karşılığında hediye etseydi ne olurdu?

Dizinin yapımcılığını Lionsgate üstleniyor. 

Öte yandan "Sevdiğiniz bir yapıma 10 yıl sonra geri dönmek harika bir fırsat" diyen DeKnight, yeni dizi heyecanlı olduğunu belirtti. 

Independent Türkçe, Varierty, Deadline

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.