Türk Edebiyatının Evliya Çelebisi, 81 il için yazdığı şiirlerle beğeni topluyor

Kırıkkaleli Şair ve Yazar Ali Kaybal, başta Kırıkkale olmak üzere 81 il için şiirler yazıyor. 195 kitabı bulunan Kırıkkaleli yazar, her bir ilin doğasını, tarihini ve kültürünü mısralara döküyor.

Kırıkkale'nin en çok okunan gazetelerinden MANŞET Gazetesi'nden usta gazeteci yazar Cengiz Selci'nin haberini, Bursa Arena Okuyucularıyla da buluşturmak istedik. İşte o anlatım;  

"HER İLİN KÜLTÜRÜNÜ ANLATTI

Tarih boyunca birçok sanatçıyı ve önemli ismi topluma kazandıran Kırıkkale, kültürel çeşitliliği ile dikkat çekiyor. Kırıkkale’nin bağrından çıkan bir başka sanatçı da Şair ve Yazar Ali Kaybal.

1956 yılında Kırıkkale’de dünyaya gelen ve lise çağlarından bu yana şiir yazan Ali Kaybal, şu ana kadar 195 farklı kitabı kaleme aldı. Şiir, hikaye, koşma ve daha birçok farklı alanda kitapları bulunan Kaybal, özellikle Kırıkkale ve Türkiye’nin diğer 81 ilini kaleme aldı. Öyle ki Kaybal, 81 il için 100’er sayfalık 81 kitap yazdı. Kaybal 81 il için yazdığı kitaplarda, o ilin tarihsel, kültürel özelliklerini anlattı. 

RAHMİ PEHLİVANLI’DAN ETKİLENDİ
Yetenekli Yazar Ali Kaybal, Kırıkkaleli ünlü ressam Rahmi Pehlivanlı’dan etkilenerek 81 il hakkında kitap serisini çıkardı. Rahmi Pehlivanlı’nın ‘Renk Renk Türkiye’m’ adlı tablosundan esinlenen Ali Kaybal, ‘Mısralarla Türkiye’ adını verdiği kitap serisini oluşturdu. Bazı illerin kendisinde farklı bir anlam ifade ettiğini de belirten Kaybal, İstanbul için İstanbul’un Fethi’ne hitaben 1453 adet şiir yazdı.

KIRIKKALE’Yİ KALEMİMLE TANITACAĞIM
Kırıkkale’yi zirvede tutan iki insan olduğunu belirten Ali Kaybal, 'Kırıkkale’yi zirvede tutan iki insan var. Biri Rahmi Pehlivanlı, diğeri Hacı Taşan. Biri fırçası ile, diğeri tezenesi ile Kırıkkale’yi tanıttı. Ben de kalemimle tanıtacağım. Ben şiirin Evliya Çelebi'siyim.' dedi.."

Şiirlerini "DERMANİ" mahlasıyla BURSA ARENA E'GAZETE'de  toplumla paylaşan Şair Ali Kaybal, günümüzde aruz vezni ve hece veznini birlikte kullanma yetenek ve tecrübesi olan tek şair; aynı zamanda usta bir makale yazarı..

Kuruluşundan itibaren BURSA ARENA E'GAZETE'nin Yayın Danışma Kurulu Üyesi olan Kaybal, tüm çalışmalarını Türk toplumunun aydınlanmasına adamış idealist bir yetenek ve "Türk Hat Sanatı" ile ilgili eserlerini de yakın zamanda Kırıkkale ve Bursa'da açacağı sergilerle topluma sunması bekleniyor.

Kaynaklar: Manşet ve Bursa Arena

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.