"Avatar: Suyun Yolu" sinema tarihinin en çok hasılat yapan dördüncü filmi oldu

Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) geçtiğimiz hafta sonu  3 bin 600 sinemada 15 milyon dolar hasılat elde ederek Kuzey Amerika sinema gişelerindeki rekorunu korudu ve tüm zamanların en çok hasılat elde eden dördüncü film oldu.

Experiment Relations Şirketi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, filmin, 2009 yılındaki ilk Avatar filminden bu yana benzeri görülmemiş bir başarı elde ederek yedinci haftada da birinci sırada yer aldığını duyurdu.

Avatar: Suyun Yolu filmi Çin'deki 237 milyon dolar da dahil olmak üzere dünya geneline 2,117 milyar dolarla (enflasyona göre düzeltilmiş gelir hariç) dünyanın en çok hasılat yapan filmleri sıralamasında dördüncü sıraya yükseldi.

Bu sonuçla, James Cameron dünya sinema tarihinde en çok hasılat yapab dört filmin üçüne sahip oldu: Avatar, Titanik ve Avatar: Suyun Yolu.

Avatar: Suyun Yolu 2009 yılındaki filmin devamı niteliğinde.

Çizmeli Kedi: Son Dilek isimli çocuk filmi ise 10,6 milyon dolarlık gelirle ikinci sırada yer aldı.

Tom Hanks’in yer aldığı A Man Called Otto 6,8 milyon dolarla üçüncü sıraya yükseldi.

Yapımcılığını Universal ve Bloomhouse Productions'ın üstlendiği, yetim bir genç kıza refakatçi olması için tasarlanmış insan biçimli bir oyuncak bebeğin hikayesini konu alan ME3GAN, 6,4 milyon dolar hasılatla dördüncü oldu.

Hint yapımı Pathaan ise 5,9 milyon dolarla beşinci olurken onu 5,7 milyon dolarla Missing adlı film izledi.

Plane 3,8 milyon dolarla yedinci, Infinity Pool 2,7 milyon dolarla sekizinci, Left Behind: Rise of the Antichrist 2,4 milyon dolarla dokuzuncu, The Wandering Earth 2 de 1,4 milyon dolar onuncu oldu.

Los Angelas/Şarku’l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.