BESLENME ALIŞKANLIKLARIMIZI NASIL DEĞİŞTİREBİLİRİZ

*İlkbaharda, yazın ve sonbaharda yalnızca çilek, yalnızca karpuz, yalnızca kiraz, yalnızca elma, yalnızca greyfurt veya yalnızca portakal günleri yapın ve bu günlerde sadece bu meyvelerle beslenin.

*Mevsiminde taze sıkılmış havuç, kırmızı pancar, elma suyu, greyfurt ve portakal suyu içmeyi alışkanlık haline getirin.

*Sabah kalkar kalkmaz ağzımızı çalkaladıktan sonra veya gece yatma dan önce; içerisine “bir limonun suyu veya bir çorba kaşığı ev yapımı sirke ile 1 – 2 tatlı kaşığı bal ilave edilmiş” bir su bardağı ılık şerbet içmeyi alışkanlık haline getirin. En azından zaman zaman mutlaka uygulayın.

*Yemeklerle birlikte meyve suyu, gazlı, gazsız yapay içecekler, ya[1]pay meyve suları tüketmeyin. Çünkü yemek esnasında bu tür sıvı tüketimi, tükürük ve mide salgılarını sulandırarak sindirimi geciktirerek fermantasyona neden olacak ve gıdaların bir kısmının çürütecektir.

Ancak yemeklerle birlikte yavaşça yudumlanarak içilecek bir bardak turşu suyu, ev yapımı ayran ya da normal suyun zararı yoktur. Çünkü turşu suyu ve ayran fermente içeceklerdendir ve midede hazmı kolaylaştıran bakteriler ve enzimler içerirler.

*Günlük su tüketiminizi kahvaltı öncesi bir iki bardak, öğlen bir iki bardak, ikindiye doğru iki bardak ve akşam yemeğinden sonra yatmadan en az bir saat önce bir iki bardak olacak şekilde planlayın.

Çünkü genelde mideniz ve bağırsaklarınız boşken su içerseniz çok daha fazla fayda görürsünüz.

*Çay, kahve ve neskafe tüketiminizi sınırlandırın. Birkaç kişi bir arada oturup sohbet ettiğinizde mutlaka bir şeyler yemek, içmek zorundaymışsınız gibi davranmayın.

*Birçok hastalık için en iyi tedavinin açlık olduğunu dikkate alarak, haftada bir ya da iki gün 16 veya 24 saatlik oruç tutmayı alışkanlık haline getirmeye çalışın. Ancak bir öğün veya bir gün aç kaldıktan sonra, bir diğerinde iki katı yemeyin. Boş bir sindirim sistemini tıka basa doldurmak kesinlikle sağlıklı değildir.

*Ayrıca yiyecek, içecek seçiminizi yaparken insan vücudundaki sürekli kirlenme ve temizlenme (Retoks / detoks) arasındaki çok karmaşık denklemlerdeki ana faktörün beslenme şeklimiz olduğunu asla unutmayın.

-Bizimle iletişim kurmanız, elde ettiğiniz başarıları anlatmanız bizi çok mutlu edecektir. Bildiklerimi paylaşmaktaki tek hedefim; “kilo vermek için sürekli olarak moda diyetler peşinde koşmayı bırakmanız ve bir daha asla hasta olmamanızdır.”

Hafta sonunun sağlık anlayışımızın değişmesine fırsat olması dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.