Sağlıkta şiddet tepkisi: O şehirde Aile Sağlığı Merkezleri 5 gün çalışmayacak

Kocaeli’nde üç aile hekiminin hasta yakınları tarafından şiddete uğramasının ardından aile hekimleri, bugün itibariyle 5 gün iş bırakıyor. 

Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, sağlıkta şiddetin artık sağlıkta teröre dönüştüğünü belirterek, "Sağlık Bakanlığı’nın kınama dışında daha etkin ve caydırıcı çözümler bulmasını istiyoruz" dedi.

T24'te yer alan habere göre, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası'ndan (AHASE) yapılan açıklamada, "9 Ekim’de (bugün) Kocaeli’nde gerçekleşecek iş bırakma eylemini Türkiye genelinde uygulama kararı aldığımızı deklare ediyoruz. Sonuç alınmazsa eylemlerimiz paydaş federasyon ve STK’larla birlikte artarak devam edecektir" denildi.

Ne olmuştu? 

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Fatih Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan üç doktor hasta ve yakınları tarafından darbedilmişti. Boğazı sıkılan bir doktor bayılırken diğer iki doktorun vücutlarının çeşitli bölgelerinde darp izleri, yara, diş ısırıkları ve morluklar tespit edilmişti. 

Doktorlar, olayın ardından darp raporu alırken, iki kişi de gözaltına alınmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.