Horlama uykuda ölüme neden olabilir

Rus kulak burun boğaz uzmanı Dr. Olga Malchenko, uyku sırasında horlamanın ölüm riski taşıdığı konusunda uyardı.

Şarku'l Avsat'ın Novosti haber ajansından aktardığı habere göre, Dr. Malchenko konuya ilişkin açıklamasında, horlamanın solunum durması ile bir kişinin uykusunda ölümüne neden olan ana nedenlerinden biri olduğunu söyledi.

Dr. Malchenko, “Bu komplike bir horlama ise, o zaman en hafif derecede arteriyel hipertansiyon, artan kan basıncı, artan kafa içi basınç riski vardır” dedi.

Horlayan bir kişinin, genel olarak yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyecek şekilde yeterince uykusunu almadığını vurgulayan Dr. Malchenko, “Kişi yeterince uyuyamazsa gündüz uyku hali başlar, çalışma kapasitesi ve yaşam kalitesi düşer” diye ekledi.

Rus doktor, horlamanın başka bir hastalığın belirtisi olabileceğini dile getirerek, “Burun boşluğu ve sinüs hastalıkları, polipler, kistler, kronik bademcik iltihabı ve aşırı kilo ile ilgili sorunlardan horlamaya neden olabilir” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
SağlıkUykuölümHorlama
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.