Ünlü Ressamlar Gülbin Şah Çeliker ve Veysel Çeliker Bursa Arena'da..

 
BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bursa'nın ünlü ve sevilen sanatçıları Gülbin Şah Çeliker ve Veysel Çeliker çifti, eserlerini BURSA ARENA sayfalarından sanatseverlere sunacaklar. Resim sanatına gönül vermiş bu sempatik ailenin eserlerini, sergilerini ve diğer sanat etkinliklerini bundan sonra gazetemizin sanat sayfalarından izleyebileceksiniz.

Bu güzide sanatçılarımız hakkında kısaca bilgi verirsek;  

Gülbin Şah Çeliker
Bursa doğumlu olan Gülbin Şah Çeliker, çocukluk yaşlarından beri resim sanatı ile ilgilenmektedir. Katıldığı iki yarışmada dereceye girmesi, onun resim sanatına olan tutkusunu kariyere dönüştürmeye yöneltmiştir.
Rus sanat ekolinden gelen devlet sanatçıları Lale Ürek ve babası Faik Agayeva’nın öğrenciliğinden gelen Gülbin Şah Çeliker, çok sayıda bireysel ve karma sergilere iştirak etmiş çeşitli etkinlik ve çalıştaylarda ödüllere layık görülmüştür.

Eşiyle birlikte yürüdüğü sanat yolundaki hedeflerinden bahsederken; “yaptığımız her eserde ülkemizin birçok yöresine gidip fotoğraflar çekiyor, onların yağlı boyalarını yapıyoruz.. Bu çalışmalarımızı gelecek nesillere taşıyabilmeyi amaçladık.. Çünkü ülkemizin o güzelliklerini yok ediyoruz;  termik santraller, madenler, inşaatlar.. Malesef güzel ülkemizi şantiyeye çevirdik;  kötü yapılaşmalar  ve ekolojik bozukluklar.. Bizler mevcut güzellikler tamamen yok edilmeden bunları tuvallerimize alarak gelecek nesile taşımayı amaçladık.. Gençler biraz olsun doğayı ve tarihi eserlerimizi korurlar, bu yönde savaş verirler ümidindeyim..” Şeklinde açıklamada bulunmuştur.

Veysel Çeliker
Bu sanatçımız da eşi gibi aslen Bursa’lıdır. Hem de Bursa Erkek Lisesi ve Bursa Eğitim  Enstitüsü Resim Bölümü mezunu.
Eşi Gülbin Şah Çeliker ile birlikte atölye ve sergi çalışmalarını sürdüren Veysel Çeliker, aynı zamanda şair-yazar, TV ve Radyo proğram yapımcısı..
Hikaye, roman ve senaryo çalışmalarının çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmakta olduğu bilinmektedir. Yine yurt içi ve yurt dışı sanat gruplarında aktif olarak yer alan Çeliker, 8 kişisel ve karma sergi düzenlemiş; çok sayıda resim ve şiir yarışmalarında ödüllere layık görülmüştür.

"GALERİ ART Gallery and Showroom"  kurumsal ismiyle sanat dünyamıza başarılı çalışmalar sunan bu sanatçı aileyi ve eserlerini, bundan sonra BURSA ARENA gazetemizin sanat sayfalarında ve galerisinde de izleyebileceksiniz.

Gülbin ve Veysel Çeliker ailesine aramıza hoş geldiniz diyor;
Sanat dünyamıza verdikleri emek ve katkıları nedeniyle tebrik ve teşekkür ediyoruz..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mükerrem Turhan. 7 yıl önce

Kutluyorum arkadaşkarımı.Başarılarınız daim olsun.

Avatar
Hüsamettin Taşdemir 7 yıl önce

Tebrik ve teşekkür ederim. Aramıza hoş geldiniz..

Avatar
ramazan alper 7 yıl önce

Değerli kardeşlerim Gülbin ve Veysel'i sanata katkılarından dolayı kutlar,başarılı çalışmalarının devamını dilerim.