Her Türk vatandaşının elinin altında bulunması gereken bir infografik: "1919-1922: Kurtuluş Savaşı’nın Tarihi"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

15 Mayıs 1919’da İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edilmesinin ardından 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkmasıyla başlayan Kurtuluş Savaşı; Anadolu’da Erzurum, Sivas ve Amasya’da düzenlenen kongreler ile ‘birlik’ aşamasına geçilmiştir.

1919’da başlayan ve 1922’de Büyük Tarruz ve ardından 9 Eylül’de İzmir’in kurtulmasıyla son bulan savaş, Misak-ı Milli topraklarındaki son düşmanın bertaraf edilmesiyle taçlanmıştır. Anadolu halkının varını yoğunu feda ettiği savaş sonucunda Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Tüm dünyaya ilham kaynağı olan bu şanlı direniş karşısında diz çökmek zorunda kalan emperyalist güçler, bu topraklardaki emellerinden vazgeçmek zorunda kalmıştır.

Sevr Anlaşmasını kabul etmeyen Anadolu halkının topyekün sürdürdüğü Kurtuluş savaşının zaman çizelgesinin olduğu infografikte savaşın dönüm noktaları gösterilmiş.

Her Türk vatandaşının elinin altında bulunması gereken bir infografik.

Kurtuluş Savaşı zaman çizelgesi [İnfografik] – Büyütmek için üzerine tıklayın

Not: Fotoğrafın üzerine tıklayıp yüksek çözünürlükteki infografiği indirebilir ve okullarda kullanabilirsiniz.

Kaynak:https://www.stratejikortak.com/2020/05/kurtulus-savasi-tarihi.html

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.