Prof. Dr. HİLMİ ÖZDEN Bursa Arena yazarları arasında

BURSA ARENA  E'GAZETE kuruluşunun 7. yılına girerken yine demokrasi arenasında farklı düşüncelere yer vererek güçlenmeye devam ediyor.

Bu defa;

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  

Prof. Dr. HİLMİ ÖZDEN

aramızda..

BURSA ARENA 'daki kendi köşesinde her hafta okuyucularıyla buluşacak olan Değerli Hocamız, mesleki ihtisasının yanısıra özellikle Türk Dili ve Edebiyatı, Türk ve Dünya Tarihi, Matematik Felsefesi, Sosyoloji ve Siyaset Bilimi konuları başta olmak üzere bilgi, tecrübe, analiz ve değerlendirmelerini Okuyucularıyla paylaşacak.

Kişisel kütüphanesinde 25 binin üzerinde kitap bulunduğu bilinen Hilmi Özden Hocamızın, bilgi donanım ve tecrübe birikimlerini Bursa Arena Okuyucularıyla paylaşması bizler için de onur vericidir. Tebrik ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.

"Bursa Arena Ailesi" ne Hoşgeldiniz diyoruz.

Başarılı yayınlar, bol okuyucular..

BURSA ARENA E'GAZETE

Yayın Danışma Kurulu adına

Hüsamettin TAŞDEMİR

____________________________________

PROF. DR. HİLMİ ÖZDEN KİMDİR?

Uluslarası bir bilim adamı olan 1959 doğumlu Hilmi Özden, Konya ve Eskişehir’de İlk ve Orta öğrenimini tamamladı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra, iki yıl mecburi hizmet ve on altı ay askerlik görevlerini takiben Sağlık Ocaklarında, Köy Hizmetleri 14. Bölge Müdürlüğünde tabip olarak çalıştı.

1995 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalında Prof. Dr. Gürsel ORTUĞ ve Prof. Dr. Nedim ÜNAL danışmanlıklarında “Omurganın Torakal Bölümü’nde Medulla Spinalis Çaplarının Manyetik Rezonans Tekniği İle Ölçümü ve Değerlendirilmesi” isimli tezi tamamlayarak Anatomi doktoru unvanı aldı.

2005 yılında ESOGÜ tarafından Nottingham Üniversitesine gönderildi ve Dr. Lopa Leach’in yanında angiogenesis üzerine çalıştı. Yurt içinde sıçan ve farelerde transplantasyon, embriyonik kök hücre ve mikrocerrahi üzerine çalışmalar yapan ekiplerde görev aldı.

Anatomi profesörü ve tıp doktoru olan Hilmi Özden, ayrıca farklı alanlarda lisans ve doktora sahibidir.

Dr. Özden, 2002 yılında ESOGÜ Tıp Fakültesi Deontoloji Anabilim Dalında Prof. Dr. Ömür Elçioğlu’nun öğrencisi olarak “Kutadgu Bilig’de Ahlâk Kavramı ve Tıp Etiğine Katkısı” isimli tezini tamamladı.

Son olarak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Felsefe Bölümünü bitirdi.

Türk kavimleri üzerine araştırmaları olan Hilmi Özden, 2013 yılında, Eskişehir Türk Dünyası Başkenti Ajansı Danışma Kurulunda ESOGÜ temsilcisi oldu. Şu anda ESTÜDAM (ESOGÜ Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi) müdürü olarak da görev yapmaktadır. Anatomi sahasında yurt içi ve yurt dışı çalışmaları bulunan Hilmi Özden’in Türk dili, tarihi ve kültürü üzerine yayınlanmış çok sayıda kitapları ve makaleleri de vardır.

Anatomi, Tıp Tarihi ve Tıp Etiği üzerine yurt içi ve yurt dışı çalışmaları bulunan Prof. Dr. Özden, ESOGÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesidir.

Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Hilmi ÖZDEN, son olarak önümüzdeki 2023 seçimlerinde "Cumhurbaşkanlığı Bağımsız Adayı" olduğunu da ilan ederek, bu yönde çalışmalarına da başlamıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Kaybal 1 yıl önce

Hayırlı olsun Birliğiniz daim olsun inşAllah.

Avatar
Şayan Ercan 1 yıl önce

Hayırlı olsun sayın hocamıza.

Avatar
Aytaç Bozkurt 1 yıl önce

Yazılarınızla Aydınlık Türkiye'nin yarınlarına sunacağınız katkı çok değerli.Üyesi olmaktan mutlu olduğumuz BURSA ARENA ailesine hoş geldiniz.

Avatar
Atila Altınok 1 yıl önce

Hayırlı olsun. Aramıza hoş gelmiş!