Her zaman söylediğim bir söz var; Cumhuriyet Halk Partisi bizim evimiz, dolayısıyla evimize, evinize hoş geldiniz arkadaşlar, dostlar, yoldaşlar.

Hoş geldiniz Cumhuriyet Halk Partisi’nin cefakâr, vefakâr üyeleri… Özellikle vurgulamak istiyorum Cumhuriyet Halk Partisi üyesi arkadaşlarım hoş geldiniz.

Seçilmiş olan arkadaşlarımın hakları bakidir, başımızın üstünde yerleri vardır ama 100 yılı aşkın süredir Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşılıksız emek vermiş, yürek vermiş üye arkadaşlarımızın da gönlümüzde müstesna yerleri vardır.

Burası bizim evimiz ve bizim gidecek başka bir yerimiz de yok… Burayı cennete de cehenneme de çevirmek bizim elimizde… Normalde hepimiz kendi evlerimizi cennete çevirmek için her gün, her saat, her an bir mücadele içindeyiz değil mi?

Hep evimizde; bereket olsun, sağlık olsun, huzur olsun, mutluluk olsun diye özel bir mücadele içindeyiz… Ama partimize gelince biraz aksıyor sanki bu durum. Aksamaması gerekiyor, bunu herkesin düşünmesi gerekiyor ve bu aksaklığı düzeltmek gerekiyor. Aile birliğini bozmamak için verdiğimiz mücadeleyi burada da vermek gerekiyor.

Çoğu arkadaşlarımın bununla ilgili mücadelelerine tanık oluyorum. Herkes bir ucundan tutmaya, elinden geldiğince katkı koymaya çalışıyor. Bu çabaları çoğaltmak gerekiyor, çaba sarf edenleri, mücadele edenleri çoğaltmak gerekiyor.

Zaman zaman bu çalışmalara ben de katılmaya gayret gösterdim, gösteriyorum, göstereceğim. Bu mücadeleyi verirken Üstat Nazım Hikmet Güneşi İçenler Türküsü’ndeki şu dizelerini unutmayacağız;

Merdivenlerimizin çengelini yıldızlara asarak,
ölülerimizin başlarına basarak
yükseliyoruz
güneşe doğru!

Ölenler
dövüşerek öldüler;
güneşe gömüldüler.
Vaktimiz yok onların matemini tutmaya!

Bizim Çanakkale Savaşı’nda bir dakika içinde öleceğini bildiği halde mevziden çıkarak düşmana taarruz eden on beş yaşındaki çocuklara borcumuz var. Onlar canları karşılığında bize bu vatanı bıraktılar, dolayısıyla bunun diyeti sadece çalışmakla değil yeri geldiğinde ancak ve ancak can vermekle ödenebilir.

Burada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; parti faaliyetlerinde tamamen bireysel davranmak bu çocukların aziz hatıralarına ihanet etmektir.

Arkadaşlar..!

Kimse bize altın tepside bir iktidar sunmaz, sunmayacaktır.

O zaman biz de Köroğlu gibi:

Benden selam olsun Bolu Beyi'ne” diyeceğiz ve Bolu Beyi midir ya da bugün onun yerinde oturan kimse ona selam olsun diyeceğiz ama sadece selam kesmez. “Haddini bilsin, bilmiyorsa bildireceğiz” diyeceğiz, bunu diyebilmeliyiz.

Bize Dr. Reşit Galip gibi karakterinden ve devrimciliğinden ödün vermeyen adamlar lazım…

Kubilayların ruhuna, Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’in kararlılığına ve Tıbbiyeli Hikmet’in inancına sahip adamlar lazım…

Bize Deniz Gezmiş’in, Yusuf Aslan’ın,

Hüseyin İnan‘ın cesaretlerine ve fedakârlıklarına sahip adamlar lazım…

Bize küçük hesaplar peşinde olan insanlar değil büyük idealleri olan Mustafa Kemal Atatürk’ler lazım…

Yolumuz uzun ve meşakkatlidir arkadaşlar…

Ben doğduğumdan bu yana 50 yıldır bu yolda yürüyorum.

Acı patlıcanı kırağı çalmazmış…

Pir Sultan Abdal diyor ya;

Kadılar müftüler fetva yazarsa

İşte kement, işte boynum, asarsa

İşte hançer, işte kellem, keserse

Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan’

Ben dönmezem dostlar.

Haydi..!

Yine el ele verme zamanı.

Yine imece zamanı…

Yine cebimizdeki kör kuruşu, evimizdeki yarım somunu, son gücümüzü, hiçbir şey yoksa beynimizi, gönlümüzü, ömrümüzü Cumhuriyet Halk Partisi’ne verme zamanı…

Bu kendi içimizdeki sembolik yarışta özellikle genç kardeşlerim ve kadın aday adayı arkadaşlarımız olmak üzere bütün aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Arkadaşlar..!

Asıl olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir, gerisi lafı güzaftır…

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi,

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti…

Ne diyor Atila İlhan;

‘elsiz ayaksız bir yeşil yılan

yaptıklarını yıkıyorlar Mustafa Kemal

hani bir vakitler Kubilay'ı kestiler

çün buyurdun kesenleri astılar

sen uyudun asılanlar dirildi

Mustafa'm Mustafa Kemal'im’

Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk ‘ün devrimleri ve idealleri…

Hepinizi saygıyla selamlıyorum…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.