Türkiye'nin her yeri ayrı güzel, fakat İstanbul deyince tarih korkulu güzel mega kent bir başka güzel.

Yeditepe İstanbul sen ne güzelsin..

Canım kızım İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenciyken sık sık gitme fırsatı bulduğum için mutluydum. Her gittiğimde müzeleri, adaları, tarihi yerlerini bol bol gezdim.

Yine bir gidişimde; İstanbul'daki arkadaşlarımla Eyüp içesinin Haliç'e bakan sırtlarındaki Pierre Loti tepesine bu güzellikleri görmek için uğramıştık. Günün sıcak saati bir öğle üzeriydi.

Yemek sonrası içtiğimiz köpüklü Türk kahvesi eşliğinde bol sohbet ve güzel bir manzara..

En Güzel Kahve Resimleri – Seyir Kafe(Yahya Kemal Beyatlı'nın mısrası geçiyor aklımdan)

"Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul.."

Yan masada dört kişi keyifli sohbet ediyorlardı kahkahalar eşliğinde.

O sevimli yaşlı sanatçıyı tanımıştık,

Ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler ve arkadaşlarıydı.

.

Bizim masamızı; “Merhaba gençler” diye selamladı.

Yanımıza gelerek aramıza katıldı, uzun uzun sohbet ettik. Benim ismimi de çok beğendiğini söylemişti değişik aksan vurgusuyla "Sayyann" çok güzel isim diyerek. Sohbet ilerlediğinde bir soru sordu: “Çocuklar, sizce fotoğrafı sanat haline getirmek nedir?

Ben de kendisine: “Bir daha yakalamanın zor olduğu sahneleri çekme sanatıdır.” Dediğimde, “aferin çocuk, sizleri sevdim” dedi tebessüm ederek. Fotoğraf sanatı ile ilgili minik bilgiler verdi bizlere.Keyifli bir sohbetti, daha sonra masasındaki arkadaşları da katıldı sohbetimize.

Vedalaşırken, bizlere hayata dair ironik bir nasihatte de bulundu. "Hayatta beğenmediğiniz manzaraların fotoğrafını bir daha bir daha çekmeyin.." diyerek.

O yıl Eylül ayında basından ölüm haberini duyunca üzüldüm büyük sanatçının.

Işıklar içinde uyu Ara Güler.

Bir "Ara Güler" olamam, böyle bir iddiam da yok zaren.. Fakat amatör bir ruhla ve profesyonel makinemle, beğendiğim manzaraların fotoğraflarını çekmeye çalışıyorum uzun zamandır. Büyük ustanın hem fotoğrafa dair, hem de hayata dair söylediği o sözü hatırlayarak...

"Hayatta beğenmediğiniz manzaraların fotoğrafını bir daha bir daha çekmeyin."

Sağlıkla, sevgiyle, saygıyla kalın..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.