SONUÇ

Aztek ve diğer Amerika topraklarının kan ve gözyaşına boğulması ve tüm zenginliklerinin talan edilmesi sonra Avrupa'ya götürülmesi teknolojik olarak geri yerlilerin Mehdi beklentileri sonucudur. Müslümanların bu çarpıcı örneği asla unutmamaları gerekir. Günümüzde hâlâ Mehdi yalanı insanlar tarafından kabul görüyorsa o ülkeler her türlü istilaya ve sömürüye açık halde demektir.

Türk toplumunu eserleriyle aydınlatmaya çalışan Dr. Ramazan Kurtoğlu “Nöro Mesih”, “Holografik Mesih” “Dijital Mesih”[1] konularında yazdığı bilgiler mutlaka Türk toplumu tarafından okunmalıdır.

Günümüz teknolojisi geçmişte olduğundan daha fazla günümüzde kitleleri aldatabilecek güçtedir. Kabala formatlı birçok Mesih inancı İslam dünyasına enjekte edilmiş ve edilmektedir. Buna zaman zaman bazı tarikatlar ve televizyonlar da bilerek veya bilmeyerek sebep olmaktadır. Günümüzde gökyüzüne holografik görüntülerin yansıtılması ve istenilen dilde holografik Mesihlerin konuşturulması mümkündür. İslam dinine sonradan hurafeler şeklinde katılan Mehdi düşüncesinin ilahiyatçı bilim insanları tarafından toplumumuza doğru olmadığının mevzu (Uydurma) hadisler tarafından katıldığının anlatılması gerekmektedir. Aksi takdirde Amerikan yerlilerinin başına gelenlerden daha acısını İslam toplumlarının öncelikle de Türkiye'nin başına geleceği unutulmamalıdır. 2023 yılının son çeyreğinde yaşadığımız İsrail'in Filistinlilere yapmış olduğu acımasız katliamın İsrail eskatolojik yalanlarına dayandığını bilmek icap eder. Kan ve vahşeti meşrulaştırmanın en kolay yolu hurafelere inanmış ve düşünmeyen insanları kandırmaktır. Hernan Cortes (Hernando Cortez) her ne hikmetse Azteklerin kurtarıcı Mesih’i bekledikleri Aztek yılında Aztek ülkesine adım atıyor ve bir düşman gibi değil beklenen ilah insan olarak karşılanıyordu. Azteklerin sonunu okumadan dünün ve bugünün yalan üzerine kurgulanmış Mehdi hile ve tuzaklarını anlamak mümkün olmayacaktır.

Netanyahu için yaptığı zalimlikler sözde Yuşa kehanetini gerçekleştirmektir.

Dünya kehanetlerle ve Mehdi beklentileri ile binlerce yıl yönetilememiştir. Ancak sömürü ve suiistimallere uğramıştır. Ülkeler ve milletler Büyük Atatürk’ün “Hayatta en hakiki Mürşit ilimdir” vasiyetini idrak etmiş olsaydı psişik hastaların ve diktatörlerin arkasından yürümezdi. Mustafa Kemal Atatürk görevde bulunduğu sürece hiçbir misyoner faaliyetine izin vermemiş ve Türk halkının temiz duygularıyla oynanmasını istememiştir. Atatürk Cumhuriyet’in temeli olan Laiklik ilkesi ile Osmanlı'nın yıkılışında da büyük faaliyetleri bulunan Hıristiyan misyonerlerinin Mesiyanik ihanetlerinin Türkiye’ye zarar vermesini engellemiştir. “Cumhuriyet Türkiye'si akılcı ve kararlı tutumla din yoluyla politik hedefleri gerçekleştirme stratejisini akamete uğratmıştır. Bu tutum uzun bir tarihi tecrübenin ve deneyiminin sonucudur. Bir milletin tarihi tecrübesi ve deneyimi millî stratejik bakışının temelini oluşturur. Bu temeli ortadan kaldırmayı sağlayan her politik adım aynı nitelikli tehditlere kapı aralamaktan başka bir şey yapmaz[2].

Prof. Dr. Nacit Macit’in “İmparatorluk Politikalarında Teo-Stratejiler ve Türkiye” isimli eserinde şu önemli hatırlatmalarda bulunur: “Tek Dünya Devleti hem ideolojik hem de teolojik kavramdır. İdeolojik bir kavramdır, çünkü küreselleşme özü itibariyle tek dünya devletin öngörür. Teolojiktir çünkü Judeo-Hristiyanlık tüm insanlığı kuşatan Tanrı Krallığını öngörür. Gelecek tasarımını bunun üzerine kurgular. Özellikle ABD'de etkin olan dini ideolojik akım olan “evanjelizm”, Eski Ahit ve yeni Ahit’e dayalı olarak dünyanın geleceğini bu şekilde kurgular. Bunun gerçekleşmesi için dini şifrelerin sembollerin tekabül ettiği olayların yaşanması ve seçilmiş Tanrı’nın halkının dünyaya hâkim olması gerekmektedir. Dolayısıyla bunu gerçekleştirecek gücün kaderinde sevimsiz olaylar ve işgaller olacaktır. Hıristiyan tarih anlayışının anahtar kavramlarından biri olan “eskotoloji gelecek tasarımı” Tanrı Krallığı ile buluşur. Hıristiyan misyon hareketlerine göre tarih bir kehanetin gerçekleşmesinden ibarettir. Bu yüzden misyonerler kendilerini bu kehanetin işçisi olarak görürler. Çıkardıkları teolojik haritaya göre çeşitli halklara roller dağıtırlar. Ancak kehanetin gerçekleşmesi için Tanrı Krallığını kurma inancının önce bireylerde ve kiliselerde yeşermesi gerekir. Söz konusu inancın tohumları bireyler ve kiliselerde yeşerince dünya İsa Mesih'e kavuşacaktır. Dünyayı İsa Mesih'e götürmenin anlamı budur[3]

Demek oluyor ki;

Müslümanların bir Yahudi-Hıristiyan beklentisi olan Mesih/Mehdi kurtarıcı beklentisi, sadece emperyalist güçlerin işine yarayacak bir kurgudur.

Bu düşünceleri taşıyan insanların kimin değirmenine su taşıdığını bir kez daha düşünmeleri gerekmektedir.

Tarih bilimi insanlığa binlerce örnekleri ile bugünü aydınlatacak ve çözüm yolları gösterecektir. Yeter ki ibret alınabilsin.

____________________________________________


[1] İleri okumalar için: Dr. Ramazan Kurtoğlu, tapınak Şövalyeleri ve Nöro-Mesih; Babilden Günümüze İsrail-Amerikan Kehanetleri: Mesih-Uşa ve Türkiye, Armagedon Savaşının “Yescüc ve Mecüc’ü Türkler”; Tanrı İmparatorluğu ve Türkiye; Küresel Hegemonya Savaşları; Din ve Küresel Ekonomi-Politik, Sosyalizm, Küresel Dönüştürme ve Stratejisinde Hollywood Filimleri, Asimetrik Savaşlar ve Terörizm.

[2] Prof. Dr. Nadim Macit, İmparatorluk Politikalarında Teo-Stratejiler ve Türkiye, Ay Yayınları, Ankara, 2016, s. 182.

[3]Prof. Dr. Nacit Macit, a.g.e., s.348.

______________________________

KAYNAKLAR

1-Cengiz Batuk, Tarihin Sonunu Beklemek, Ortadoğu Dinlerinde Eskatoloji Mitosları, İz Yayıncılık, 2003, İstanbul.

2-Muhammed Cihat Oruç, Dinlerde Kurtarıcı Düşüncesini İfade Eden Kavramlar Üzerine Bir İnceleme, Trabzon İlahiyat Dergisi, TİD, cilt / volume: 9, sayı / issue: 2, (Güz / Autumn 2022): 127-155.

3- Ebû Reyhan El-Birûnî, “Maziden Kalanlar” (El-Âsâr el-Bâkiye), Çeviren: D. Ahsen Batur, Selenge Yayınları, İstanbul, 2011.

4- Sefa M. Yürükel, Soykırımlar Tarihi I, Batının İnsanlık Suçları, Near East Publishing, 2005, Ankara.

5- İsmail Doğan, Mayalar ve Türklük, Ahmet Yesevi Üniversitesi Yayınları, Ankara.

6- Zecharia Sitchin, Kayıp Diyarlar, Dünya Tarihçesi, IV. Kitap, Çeviren: Yasemin Tokatlı, Ruh ve Madde Yayınları, İstanbul, 2005.

7- Oleksandr Kiktenko, The Person Of Hernan Cortes In The “History Of The Indies” By Las Casas, Розділ III. Всесвітня Історія, Удк 94(46+72) “15” 2021, 136-144.

8- Ahmet Feyzi Gül, Avrupa Amerika’yı Keşfediyor: Hernan Cortes Ve Meksika’nın Fethi, 2017. https://www.academia.edu/

9- Prof. Dr. Nadim Macit, İmparatorluk Politikalarında Teo-Stratejiler ve Türkiye, Ay Yayınları, Ankara, 2016

İleri okumalar için: Dr. Ramazan Kurtoğlu, Tapınak Şövalyeleri ve Nöro-Mesih; Babilden Günümüze İsrail-Amerikan Kehanetleri: Mesih-Uşa ve Türkiye, Armagedon Savaşının “Yescüc ve Mecüc’ü Türkler”; Tanrı İmparatorluğu ve Türkiye; Küresel Hegemonya Savaşları; Din ve Küresel Ekonomi-Politik, Sosyalizm, Küresel Dönüştürme ve Stratejisinde Hollywood Filimleri, Asimetrik Savaşlar ve Terörizm.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.