Milletvekili kürsüde konuşurken, meclisin ortasında bulunan bir milletvekili ayağa kalkarak,

-Yuh olsun sana hergün karısını çocuklarını döven bu adamı dinlemeye mecbur muyuz?.. diye seslendi.

Hemen onun arkasından yuh sesleri çoğalmaya başlar.

Kürsüde konuşan zar zor bağırarak,

-Arkadaşlar bir dakika müsaade edin, konuşmama izin verin.

-Utanmaz adam in aşağıya, hala konuşmaya çalışıyor.

Neticede olan olmuştur. Milletvekili konuşturulmadan aşağı iner. Zaten meclis de dağılmıştır. Kürsüden inen milletvekili,

-Arkadaşlar eğer müsaade etselerdi, evli olmadığımı ve çocuklarımın da olmadığını söyleyecektim.

..

Bu ülke insanında bir kıskançlık var.

Haklı olanın hakkını Sezar’a vermemek gibi bir yanlış algı var.

Konuşan bir insana kendini koruma hakkı tanınmıyor. Hiçbir iyi şeye tahammülleri yok.

Acıbadem Labcell Hücre Laboratuvarı ve Kordon Kanı Bankası Direktörü Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Twitter üzerinden açıklamada bulunur,

“1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 nisanda açıklayacaktık, ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir. İnsanların hayatından gün çalmak istemedik. Acilen "Dornaz alfa" hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarıma teşekkür ederim." 

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, kan ve kök hücreden yapay deri ürettiği için 2017'de ABD'den "En İyi Deneysel Araştırma" ödülü alan bir Türk bilim adamı. Milliyetçi bir bilim adamı.

Ovalı'nın "Dornaz Alfa" olarak tanımladığı bu ilaç, kistik fibrozis tedavisinde kullanılan bir ilacın farmakolojik adı.

Bakan Koca basın toplantısında, Ovalı'nın açıklamalarıyla ilgili de değerlendirmede bulunur.

"Sözü edilen ilaç, uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı ve Türkiye'de ruhsatlı bir ilaç. İlaç ve aşı işi hem milli hem stratejik bir iştir. Sosyal medya üzerinden yapılmaz. Uluslararası firmanın bir ilacı böyle umutlar tüketilerek ifade edilemez."  

Ercüment Ovalı'nın duyurduğu ilacın daha önce üretildiğini belirten Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, şu ana kadar Türkiye'de hiç kullanılmadığını, başka ülkelerde de klinik çalışma amacıyla çok küçük hasta gruplarında kullanıldığını söyledi.

Ercüment Ovalı'nın açıkladığı "Dornaz Alfa" tedavisine ilişkin bir tepki de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Taner Demirer'den geldi. Demirer: "Bu yeni bir ilaç değil. Yıllardır kistik fibrozisin tedavisinde kullanılıyor. Eğer virüs üzerinde etkili olduğunu iddia ediyorsanız hemen yayınlayın görelim. Takiben intaniyeciler hastalar üzerinde denerler."

Almanya'da görev yapan Prof. Dr. Çağhan Kızıl da Ercüment Ovalı'nın açıklamasına tepki göstererek, "Umut tacirliği her devir yaşanan şey. 'Klinik çalışma yapılsın' deniyor. Fransa'da COVID için klinik çalışmada zaten kullanılan bir ilaç bu. Üzerine yayınlar var. Labda çalışılan şey etkili olsa da ilaç anlamına gelmez" iddiasında bulundu.

Ovalı, "Biz ilacın firma ve marka ismi vermemek için farmakolojik ismini kullandık. Amacımız molekülü biz bulduk demek değildi. Bizim acilen test edilmesini istediğimiz ve öngördüğümüz şey, bu ilacın Covid-19 hastalığı tedavi sürecinde yararlı olabileceği idi. Özetle biz bir ilaç bulmadık, biz bir ilacın Covid-19 tedavisinde kullanılabileceğini öngördük, ayrıca bugünlerde dünyada başka araştırmacıların da benzer düşünceleri olduğu görülmektedir" dedi.

Ovalı, ilacın Covid-19 tedavisinde kullanımı ve ilgili klinik araştırmaların gerçekleştirilmesi taleplerini Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'na (TÜSEB) ilettiklerini de ifade etti.

Neticesinde o şunu dedi, o bunu dedi..

..

Bu ülkede bir Zakkumcu Ziya vardı.

Adam kanserin ilacını buldum dedi, adamı ülkeden kaçırttılar.

Ve şimdi adamın Amerikada patent alıp satılan ilaçları var.

Şimdi sıra Ercüment hocaya mı geldi?

Kur’an bunlar için Hucurat suresi 12. Ayette :

“Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah’tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.." buyuruyor.

Zan ile didişmeyi bırakın artık.
Gelin Sezar’ın hakkını Sezar’a verin. Ve hocanın arkasında durun.

Ercüment hoca ve ekibi bu ülkenin istikbali..

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.